TRI najbolja načina da iskoristite meso od juče!

Ukoliko vam ostane šnicla ili više njih od jučerašnjeg ručka, nemojte je jesti sledeći dan jer neće biti ni približno ukusan kao kad ste ga pripemili. Mnogo bolje je da od tog mesa napravite potpuno novo jelo, podjednako ukusno...

.

PRIMER 1

Isecite šniclu na komadiće, prodinstajte s povrćem koje imate. Dodajte malo soja sosa i, ako imate, izrendajte malo đumbira. U kombinaciju ubacite i malo zelene salate, omiljeni sos, pa prebacite u tortilju.

PRIMER 2

Još jedna sjajna ideja biće osvežavajući tanjir salate. Na tiganju prodinstajte mladi luk, šampinjone i luk pa dodajte isečenu šniclu i sve dobro promiješajte. Umešajte sir po ukusu, pričekajte da se otopi i poslužite ohlađeno.

PRIMER 3

Umesto od svežeg mesa, brz i ukusan gulaš možete pripremiti i od ostataka. Isecite ga na komadiće i dodajte kad povrće omekša. Na isti način možete da napravite i goveđi rižoto s komadićima pečenog mesa. Prodinstajte luk i šargarepu, dodajte pirinač, kratko prepecite pa zalijte goveđim bujonom. Koji minut pre kraja dodajte komadiće mesa, začinite i poslužite.

Izvor: gastro.hr