Ekipa Exploziva pratila ga je u pokušaju da osvoji vrh Gramada. Za Vladimira to neće biti problem, jer je njegovo telo naviklo na mnogo ekstremnije uslove, pa čak i na temperature do -15 stepeni.

- Kupam se hladnom vodom, radim tradicionalnu kinesku medicinu, vežbe disanja či gong, samomasažu, istezanje iz joge; radim specifične vežbe snage, plus trening borilačkih veština, priča Vladimir i kaže da će penjanje do Gramade za njega biti “lagana šetnja”.

Do sada je osvojio 11 planina, na ekstremnoj hladnoći, samo u šorcu. Na Besnu Kobilu popeo se 2021. godine, na – 7 stepeni, a sve to trajalo je više od tri sata. Ovo je ujedno bio i njegov prvi uspon.

Inspiraciju je dobio od ruskog isceliteja Porfirija Ivanova, koji je na minus 30 hodao bos u šumi i samo u šortsu, polivao se hladnom vodom i uspešno isceljivao ljude. Pored njega, ovu metodu primenjivali su od davnina i budistički monasi, ljudi u Sibiru, Rusiji i mnogim skandinavskim zemljama.

Vladimir nam je objasnio da je kao mali bio često bolešljiv, pa iz tog razloga želeo da se okrene tradicionalnoj medicini. Otkriva da mu je do sada najveći izazov bio penjanje na Midžor, najviši vrh Stare planine koji se nalazi na 2169 metara.

On je master arheolog, viši kustos, izraživač, pisac, nosilac crnog pojasa sedmog dana, osvajač velikog broja medalja, predsednik i glavni instruktor ninjutsu kluba.

Saznajemo da Ledeni čovek osim meditacije u prirodi, primenjuje meditaciju u pećinama i u vodi, a ekipa Exploziva je sa njim posetila vodopad kanjona reke Vučjanke, gde je temperatura vode bila oko 3 stepena.

Pogledajte kako je izgledao ledeni dan sa Vladimirom i kako je reagova na "ledeni tuš"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.