Početna faza veze slična je medenom mesecu, međutim on u jednom trenutku mora da se završi, a obično se to dešava prvom svađom. Naravno, svađe su deo odnosa i ne moraju da predstavljaju veći problem.

Ipak, posle prve svađe, Džef kaže da morate da obratite pažnju na sledećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle da predstavljaju problem.

Druga strana napada vaš karakter.

Ako druga strana ne može da ostane fokusirana na stvar koja je izazvala svađu i umesto toga vas tera da se osećate loše zbog toga ko ste, biće teško zadržati se na temi i rešiti stvari.

Druga strana vam stalno govori da su vaši osećaji pogrešni.

Osećaji nisu pogrešni. Ne možete doživeti netačnu emociju. Poništavanje onoga što osećate nije dobar početak.

Druga strana vas vređa.

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rešavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osećati se uznemireno, grubim rečima ili uvredama može se naneti šteta poverenju i poštovanju u vezi i one su jednostavno zle.

Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo.

Ako druga strana uporno objašnjava što se tačno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cela priča je jednostrana što nije dobro.

Druga strana ne može da se ponovo poveže i otpusti svađu.

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako nastavi da vas kažnjava, velika je verovatnoća da će stvari na duže vreme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.