![Svaki građanin Srbije dobiće poruku – hitno, kratko i precizno](/data/images/2024-07-06/1970_shutterstock-2348093437_kf.jpg?timestamp=1720270067)
Svaki građanin Srbije dobiće poruku – hitno, kratko i precizno
Ubuduće će građani o poplavama, bujicama, olujama i zemljotresima biti obaveštavani putem SMS poruka.
6.7.2024. 14:40
Ukoliko nemate vremena da spremite gibanicu, ovo će biti odlična zamena!
Foto: Sunny Forest/Shutterstock
04.02.2023.|08:19
Izvor: Magazin Novosti
Sastojci:
500 g makarona
500 g jačeg sira
5 jaja
170 ml mleka
malo ulja
malo soli
Priprema:
Skuvajte makarone u posoljenoj vodi 10tak minuta
Dodajte jaja, izgnječeni sir, mleko, 3 kašike ulja, i posolite po želji, ukoliko sir nije dovoljno slan. Sipajte preliv u proceđene makarone i dobro promešajte. Tepsiju malo namažite uljem, pa sipajte pripremljene makarone, po vrhu možete po želji staviti narendani kačkavalj ili parmezan.
Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta. Pred kraj pečenja, možete pojačati na 220 stepeni ako volite više zapečeno.
Prohlađenu pitu od makarona secite i poslužite uz zelenu salatu i rotkvice. Ako volite parčiće, možete da prelijete sa malo kečapa.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.