Na kraju krajeva, koji god da je razlog zbog kog raskidate to je osoba koju ste voleli (i verovatno još volite) i koja sada napušta vaš život, odnoseći sa sobom polovinu vašeg srca. Šanse su da se nikad više nećete pomiriti i to mora da boli.

Iz ovog razloga većina ljudi donosi pogrešnu odluku i pokušava da održi prijateljski odnos sa bivšim, u nadi da će ga tako makar imati na neki način u svom životu. Međutim, postoje stvari zbog kojih ne bi trebalo da težite ka tome da budete prijatelj sa bivšom ljubavi.

To nije zdravo po vas

Zamislite samo da vas nedugo nakon što ste raskinuli, vaš bivši prema kome još uvek verovatno gajite romantična osećanja, upoznaje sa svojom novom devojkom jer sada ste prijatelji i to je ono što prijatelji rade. Ne postoji ni najmanja šansa da će vam biti drago zbog njega i da nećete osetiti nalet ljubomore, zbog čega zaista nije zdravo po vas da stvarate prijateljsku vezu sa bivšim kog još uvek niste preboleli.

Nećete biti u stanju da nastavite dalje

Čak i da se dogodi da upoznate nekog novog, ako ste prijatelj sa bivšim uvek ćete nekako biti vezani za njega. Nesvesno ćete mu se vraćati jer vas on poznaje bolje od bilo koga i možda ćete nakon razgovora sa njim zaključiti da novi momak nije za vas, jer ne liči na vašeg bivšeg. Propuštaćete priliku za prilikom da budete sa nekim novim i nastavite dalje, jer ćete se držati za prošlost.

Velike su šanse da ćete završiti u krevetu sa njim

Zaista mislite da je realno da ćete ikad moći da izgradite iskreno prijateljstvo s osobom koja vas je toliko puta videla bez i najmanjeg komada odeće na sebi? Da li zaista verujete da možete da izađete u grad zajedno, popijete dve – tri čaše više i ne završite u krevetu s njim? On zna šta volite i gde je potrebno da vas dodirne da potpuno izgubite kontrolu. Samim tim vas dvoje ste katastrofa koja samo čeka da se dogodi. Posle toga će vam samo biti još gore.

Vašem novom momku će to smetati

Čak i ako pronađete, pored činjenice da ste prijatelj sa bivšim, način da započnete vezu sa nekim novim, postoje realne šanse da će toj osobi smetati vaše prijateljstvo. Da li zaista mislite da će biti ravnodušan po pitanju toga da se redovno čujete, viđate i družite sa svojim bivšim momkom? Takvo nešto pre svega predstavlja nepoštovanje prema vašem novom momku i ne bi trebalo da ga dovodite u situaciju da je primoran da bude prijatelj sa vašim bivšim.

Jedno od vas dvoje će završiti sa slomljenim srcem

Ne samo da je raskid sam po sebi užasno iskustvo, već bi i odluka da sa bivšim ostanete prijatelj mogla skupo da vas košta. Sve su šanse da će u takvoj priči jedno od vas dvoje završiti sa slomljenim srcem, ponovo. Neko bi od vas dvoje mogao pogrešno da pročita znake koje ovaj drugi šalje i da pokuša da inicira pomirenje, što se može vrlo neslavno završiti. Zašto biste svoje srce izlagali ponovnom slamanju, piše Magazin Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.