Sa najvećim izazovima suočavaju se roditelji koji na odmor idu sa decom i koji moraju da obezbedi da svaki član porodice na odmoru ima ono što mu je potrebno.

Kako izgleda priprema i samo pakovanje pročitajte u nastavku teksta.

Prva faza se odnosi na pakovanje garderobe i obuće (papuča i sandala)

Na put se ne kreće bez adekatne garderobe i obuće. S obzirom da se radi o letovanju sastavni deo čini i spremanje kupaćih kostima i autfita za plažu. U zavisnosti od uzrasta dece potrebno je poneti i dovoljno peškira, donjeg veša, majici, kapica i tome slično. Treba spakovati stvari za dnevne plažne varijante, kao i za noćne šetnje. Najbolje je da pored sebe imate spisak šta je neophodno poneti i toga se pridržavati.

Nijedna krajnost nije dobra- ni previše ni premalo garderobe i stvari

Ne treba zaboraviti ni pakovanje obuće koja je jednako važna, a sa druge strane zauzima značajnu površinu u koferima. Dok će roditelji za sebe poneti patike, papuče i sandale, za decu će biti potrebne patikice i papuče za plažu, ili danas popularne sandale za dečake.

Šarenolika ponuda sandala za dečake privukla je pažnju ne samo roditeljima nego i mališanima koji ih ne skidaju ni tokom kupanja. Mogu se naći razni modeli, sa dečijim motivima i mogu biti napravljeni od različitih materijala kao što su PVC, EVA, tekstil, veštačka koža... Sandale za dečake su praktične jer ih ne stežu, udbone su i komforne za nošenje u svim prilikama.

U drugoj fazi pakuju se lekovi (lek za proliv, glavobolju...) i kozmetika

Kada su sve stvari na jednom mestu, dobar deo prostora u torbama odvaja se za kozmetičke proizvode – kako za one namenjene zaštiti od sunca tako i za one koji se koriste za negu lice, kose i kože.

Bez putne apoteke se ne kreće na letovanje, a to posebno treba da znaju roditelji koji idu sa malom decom. Sadržaj kućne apoteke mora činiti lek za proliv, za glavobolju i bolove, za snižavanje povišene telesne temeperature, protiv alergija, kao i one tablete koje neko od članova porodice konzumira kao deo redovne terapije.

Lek za proliv treba poneti u obe varijante – i za decu i za odrasle. Promena mesta boravka, vode koja se pije i hrane koja se jede mogu dovesti do premena u digestivnom traktu i reakcijom creva kada je brzo reagovanje ključno.

Sa lekarom ili farmaceutom možete se konsultovati koji lek za proliv bi bio najbolja opcija u konkretnom slučaju.

Treća faza odnosi se na pakovanje kofera u auto

Kada ste konačno spakovali i poslednju stvar i taman odahnuli jer je jedan bitan zadatak rešen, setite se da sledi pakovanje svega toga u automobil. Kada govorimo o višečlanim porodicama sa malom decom može se desiti da postoji gužva u autu zbog sedišta za bebe i decu, te da manje mesta ostane za stvari. Zato su se kao odlično rešenje pokazali krovni koferi.

Krovni koferi se lako montiraju pomoću krovnih nosača i predstvljaju jednostavan i siguran način za prenos prtljaga.

Krovne kofere možete kupiti u nekoj obližnoj radnji ili ih poručiti putem interneta. U zavisnosti od mesta gde ih kupujete i brenda koji kupujete možete očekivati garanciju u trajnju od dve do šest godina što je odlično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.