Prvo im je seks "umro" u braku, a onda se desila revolucionarna promena

Desilo im se kao i većini parova- ljubav je zatajila u njihovoj spavaćoj sobi. Ona je želela da ima vreme za sebe, kafu, knjigu, spremanje, kuvanje... seks je bio poslednja tema o kojoj je razmišljala posle šest godina braka. Novinarka i vlasnica stranice vodiča kroz Orlando na Floridi, Kristen Manieri i njen suprug Marko postigla je da oživi strast u braku tako što je postigla kompromis kojim su oboje već godinama i više nego zadovoljni.

"Vrlo brzo posle venčanja seks je nestao iz naših života. Šest godina i dvoje dece kasnije ne samo da nikad nisam razmišljala o seksu, nego me nije privlačio ni kad bi ga muž predložio. Želela sam više sna, vremena za sebe, sat vremena više za spremanje stana, priliku da dovršim roman koji sam počela da čitam. Sve to i još jedno stotinak drugih stvari bilo mi je važnije od dobrog seksa", iskrena je Kristen.

Svesna da tako brak ne može da opstane znala je da nešto mora da učini.

Slučajno je u jednom magazinu pročitala članak o dogovorenom seksu i ideja joj se odmah dopala.

"Odmah sam uvidela prednosti ovog plana. Prvo, znala bih kada će se dogoditi pa bih se psihički pripremila. I drugo, dobila sam bezrezervu dozvolu da odbijem seks bilo koji drugi put bez krivice. Naš početak je bio trapav, jer smo već zaboravili da imamo odnos", priča Kristen koja sa mužem već četiri godine ima ovakvu vrstu odnosa. Kaže i da nije erupcija strasti, ale na kraju ipak seks. Takođe, njoj kao zapsolenoj mami znači da sve isplanira, a oboje u tome uživaju.

Negativna strana rasporeda za seks je što ipak postoje trenuci kad se javi spontana želja za seksom.

"Seks, kako sam s vremenom otkrila, nije samo dodatak vezi. On je ono što nas drži u vezi. Ljubav, iskrenost, podrška, zajedništvo, ranjivost i kvalitetan razgovor sve su to karakteristike dobrog braka, ali bez seksa to je samo prijateljstvo", objašnjava za "Huffinger post" i dodaje:

"Da, udata sam za svog najboljeg prijatelja već 13 godina, ali istovremeno sam udata za svog ljubavnika i nameravam da tako bude dokle god smo živi".

Izvor: superzena.b92.net