Pet stvari koje odmah morate izbaciti iz kupatila

Kupatilo nije samo mesto gde odlazimo da se tuširamo pre spavanja: to je naše malo mesto relaksacije, SPA zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vreme rezervirano samo za uživanje i sređivanje.

.

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi: nered i gomila stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti. Vreme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoje kupatilo ponovno učinite bezbednim i prijatnim mestom.

Stari sunđeri za kupanje

Stari sunđeri za kupanje leglo su bakterija koje se su na njima razmnožile zahvaljujući konstantnom dotoku vode.

Kozmetika koju niste koristili već godinu dana

Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika verovatnoća da nikad i nećete. Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste s proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen napravili više štete nego koristi.

Kozmetika koja je promenila teksturu, boju ili miris

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke proizvode koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Stare zavese za tuširanje

Zavese za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na vazduhu odmah nakon korišćenja, trebalo bi često da se menjaju. Ukoliko su vam delovi zavese već požuteli od starosti, vreme je za promenu.

Lekovi bez vidljivog roka trajanja

Kutijice lekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lek, ali na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vreme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, bolje je da zamenit novom dozom.

Izvor: Fashion.hr