PET STVARI koje bi svaka SVEKRVA TREBALO DA POŠTUJE: Samo OVAKO će imati savršen odnos sa sinom i snajkom

Svi znamo za stereotip o svekrvama koji nije bas najpozitivniji. Ipak, u praksi je često drugačije, pa se snaje i svekrve lepo slažu.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock
Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock
.

Savetnica za parove Leslin Kantner, objasnila je kako da budete savršena svekrva koja će imati najlepši odnos sa svojim sinom i snajom.

- Prvo – nikada ne kritikujte detetov izbor partnera ili način na koji su zajedno kao par. Takođe, nikada ne tražite od deteta da stane na vašu stranu u odnosu na svoje supružnike i treće ne bi bilo dbro da idete u kuću sina i snaje, a da se niste najavili - započinje Leslin savetovanje.

Četvrti savet fokusiran je na roditeljstvo koji mame nesebično daju, ali mogu da budu pogrešno shvaćene, kako se to ne bi desilo idite "okolnim putem":

- Nemojte im govoriti kako da budu roditelji. Jedino upozorenje za to bi bilo ako postave konkretno pitanje i traže vaš savet, naravno, podelite vašu mudrost.

Na kraju, Leslin je rekla da je važno da svom detetu date prostor i vreme i da mu ne namećete vreme:

- Ne zahtevajte vreme sa njima. Ovo je posebno važno tokom sezone praznika. Ideja da vaše odraslo dete mora da provede svaki Božić sa vama kada postoji čitava druga porodica partnera za razmatranje je zaista samo recept za ogorčenost i gorčinu. Naravno da želimo da naša deca žele da provode vreme sa nama, pitati je dobro, ali zahtevanje ne može da bude dobro - objašnjava Leslin, pišu Novosti.