Ovog tatu OSUDILI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Naterao je ćerku da KUVA, jer je to njena "tradicionalna uloga"

Anonimni muškarac je na forumu Redit objasnio situaciju koju je imao nedavno u svom porodičnom domu. Naime, on se našao na meti kritika na internetu, zato što je svoju ćerku studentkinju naterao da skuva večeru za svog prijatelja kog je pozvao te večeri u kuću, a njegova supruga nije bila u stanju da kuva, jer je bila prehlađena.Da stvar bude još gora, ovaj otac i dalje smatra da nije učinio ništa loše, objasnivši da samo treba da se poštuje tradicija njihove porodice.

Ilustracija Foto: Air Images/Shutterstock
Ilustracija Foto: Air Images/Shutterstock
.

Ćerku je uznemirio, pogotovo što joj je zapretio da će snositi posledice ako ne napravi večeru.

"Dakle, moja ćerka je studentkinja koja živi u mojoj kući bez plaćanja kirije. Dobila je nekoliko zadataka o kojima mora da se brine, kako bi se odužila za to što ne plaća krov nad glavom. Te stvari uključuju kuvanje, čišćenje i povremeno čuvanje svoje mlađe sestre, kada supruga i ja izađemo. Pre nekoliko dana, pozvao sam prijatelja na večeru i supruga je nameravala da napravi ukusno jelo. Međutim, dan pre nego što je prijatelj trebalo da dođe, supruga se prehladila i uveravala me da će joj biti bolje sledećeg dana", započeo je priču ovaj anonimni otac.

Supruga se sledeći dan osećala još gore i pošto nije hteo da je uznemirava, predložio je ćerki da pritekne u pomoć. Ona je na to negativno reagovala i predložila mu da naruči hranu iz restorana.

"Tamo odakle ja dolazim, nepristojno je da pozivam goste na večeru i da ih nahranim "brzom hranom". Rekao sam joj da smo sklopili dogovor kog ona mora da se pridržava i ako ga ne ispuni, snosiće posledice. U početku smo se posvađali, ali je na kraju pristala da nam napravi večeru. Od tada me izbegava i daje mi krate odgovore svaki put kada pokušam da započnem razgovor", napisao je i nastavio:

"Razumem da ju je uznemirilo to što sam je iznenada zamolio da skuva večeru za moje prijatelje i da je njen bes donekle opravdan. Ali u isto vreme, sklopili smo dogovor koji ona mora ispuniti, pa sada razmišljam da li sam pogrešio što sam je zamolio da kuva. Ne gledam na svoju ženu i ćerku kao na moje sluge koje su "ispod mene". Samo sledimo tradiciju koja zagovara određene uloge unutar porodice”, zaključio je.

Čim je završio svoje izlaganje, ovog oca su u komentarima ispod odmah kritikovali, jer nisu mogli da veruju da je očekivao da će njegova 21-godišnja ćerka kuvati za njega bez bilo kakvog prethodnog obaveštenja. Takođe, mnogi su se pitali zašto on sam nije mogao nešto da skuva.

"Ne bi trebalo da pozivaš ljude u dom gde je neko bolestan. Trebalo je da otkažeš druženje. Zašo nisi ti bio sposoban da skuvaš? Tvoja ćerka nije tvoja služavka, samo zato što ne plaća život sa vama. Odvratno je kako si se to poneo prema njoj", napisala je jedna korisnica.

"Takođe, zar nije neki standard da izdržavaš svoju decu dok se školuju? Činjenica da radiš nešto osnovno za svoje dete, to što ne plaća kiriju, ne daje vam za pravo da je tretirate kao neplaćenu sluškinju", dodao je drugi korisnik, prenosi vecernji.hr.