Ovih PET stvari nikako ne bi trebalo da radite prilikom KORIŠĆENJA MAŠINE ZA SUDOVE!

Ukoliko u svom domu imate mašinu za pranje sudova, neke postupke morate da znate, kako ih nikako ne biste primenjivali.

Izvor: Klix.ba/N.C.  |  
Ilustracija Foto: Vladyslav Lehir/Shutterstock
Ilustracija Foto: Vladyslav Lehir/Shutterstock
.

Ešli Aredejl, iz neprofitne organizacije za zaštitu potrošača "Choice", podelila je korisne savete za pravilno korišćenje mašine za pranje sudova.

Ovaj stručnjak za belu tehniku zna kako da postigne najbolje rezultate, a da mašinu za pranje sudova ne oštetite.

Nikada ne palite polupraznu mašinu

Nije korisno iz više razloga. Uzalud ćete potrošiti novac, vodu i energiju, jer mašina koristi istu količinu struje i vode, bez obzira bila ona puna ili prazna. Osim toga, puna mašina bolje suši, jer se posuđe zagreva od vruće vode, a zatim zadržava tu toplinu, koja mu pomaže da se osuši.

Ne stavljajte oštre noževe u mašinu za posuđe

Takođe, nikad ne stavljate oštre noževe u mašinu za suđe ako ih ne želite da ih oštetite. Proces pranja može da otuši oštre delove, a jake hemikalije i vlažno okruženje mogu da nagrizu čelik.

Ne ispirajte sudove pre stavljanja u mašinu

Ispiranjem samo trošite više vode, a sudovi neće biti ništa više čisti nego inače. Naravno, potrebno je da uklonite ostatke hrane sa sudova, ali za dodatnim ispiranjem nema potrebe.

Nikad ne stavljajte tabletu u deo za deterdžent

Besmisleno je da stavljate tabletu u dozator za mašinu. Sudovi će se jednako dobro oprati kao i kada tabletu stavite na dno mašine.

Nakon pranja mašinu ostavite otvorenu

Ako vrata mašine odmah zatvorite nakon ciklusa pranja, ostavljate prostora da se stvore buđ i neprijatni mirisi. Uvek se savetuje da vrata ostavite malo odškrinuta.