Ovako ćete najbrže i najbolje ukloniti fleke sa dušeka (VIDEO)

Kao što redovno perete posteljinu, i dušek povremeno morate očistiti od bakterija i fleka koje vremenom nastaju.

Izvor: superžena  |  
Ilustracija Foto: nidchita/Shutterstock
Ilustracija Foto: nidchita/Shutterstock
.

Iskusne domaćice već odlično znaju brojne trikove za čišćenje doma, naročito kada su u pitanju teže dostupna mesta i materijali koji se teže čiste.

Pisali smo o tome kako da operete požutele jastuke i otklonite iritantne žute mrlje s njih, a sledeća stvar je - kako očistiti dušek na krevetu.

I on vremenom ume da požuti, dešava se i da prolijemo nešto po njemu, a i odlično je mesto za skupljanje bakterija. Zbog toga je potrebno s vremena na vreme da ga očistite, kao što to radite s posteljinom - ne mora toliko često, ali nikako ne smete da ga zapostavite.

Jedna korisnica Instagrama otkrila je na ovoj socijalnoj platformi kako ona čisti svoj dušek, a navela je da je trik naučila od prijateljice koja je godinama radila kao čistačica u jednom hotelu.Za ovo vam je potrebno: 2 kašike sode bikarbone, 1 kašika paste za zube, pun čep tečnog praška za veš, 4 kašike hidrogena od 4% (kakav koristite za farbanje kose) i mali bokal od vode. Sve to pomešajte, pa u rastvor natopite peškir srednje veličine, iscedite višak tečnosti i peškirom omotajte peglu.

Ostatak postupka pogledajte u nastavku: