Ne znate kako očistiti ivice ispod WC šolje? Uz ove TRIKOVE to ćete učiniti vrlo jednostavno

Čišćenje wc šolje nikome zasigurno nije najdraži kućni posao, ali to je nešto što jednostavno mora da se obavi. Naslage vode skupljaju se ispod ivica šolje, što može dovesti do razvoja bakterija.

Foto: New Africa/Shutterstock
Foto: New Africa/Shutterstock
.

Čak i ako redovno čistite wc šolju četkama i namenskim proizvodima, može biti teško doći do ivica šolje, ali, ako sledite ove savete, to ćete učiniti vrlo lako.

Maslinovo ulje odlično je za naše zdravlje, ali i za čišćenje. Iako nam se može učiniti kako je zaista šteta ovo "tečno zlato" koristiti se za čišćenje, dobro znati da i to može. I isprobati, bar povremeno, zašto da ne.

Prvi korak je da stavite sredstvo za čišćenje wc šolje ispod ivice šolje. Većina njih je pakovana tako da imaju poseban nastavak kojim se sredstvo može vrlo jednostavno naneti ispod ivice.

Nakon toga, naneseno sredstvo istrljajte četkom za wc. Za ovo vam je potrebna posebna četka koja ima nastavak za čišćenje upravo ovog dela šolje. Prepoznaćete je jer ima odvojenu četku usmerenu prema gore, nasuprot glavnoj četki. Ostavite sredstvo da deluje najmanje 15 minuta i zatim isperite tako što ćete pustiti vodu.

Osim toga, postoji još jedan dobar savet za čišćenje wc šolje ispod ivica. Uzmite nekoliko papirnatih salveta i natopite ih alkoholnim sirćetom i dok su još mokri, ispunite njima ivicu šolje. Pustite da sirće deluje nekoliko sati, a potom uklonite ubruse i izribajte svoju šolju.

Izvor: Večernji.hr/Paula Brico