Mnogi često čuvaju OVO U RERNI, a nisu ni svesni da zbog toga NOVAC možda "CURI" iz njihovog doma!

Prema feng šui principima, postoji dve glavne zone u domu kroz koje može "curiti" novac, to su kuhinja i kupatilo.

Izvor: 24sedam.rs/K. B.  |  
Foto: Lazy_Bear/Shuttrstock
Foto: Lazy_Bear/Shuttrstock
.

U kupatilu, ključno je držati dasku WC šolje spuštenu kako bi se sprečilo "curanje" finansijske energije. Takođe, kapajuće slavine simbolizuju finansijski gubitak, ne samo kroz veće račune za vodu, već i kroz simbolično "curenje" sredstava iz kuće. Preporučuje se održavanje suvog ambijenta u kupatilu, po mogućstvu korišćenjem malog solarnog radijatora.

Slična pravila važe i za kuhinju. Prljava sudopera puna posuđa može narušiti energetski protok i dovesti do gubitka novca. Rerna takođe treba da bude čista, bez posuđa sa starom masnoćom. Važno je izbegavati postavljanje sudopere (vodeni element) preblizu šporeta (vatreni element) kako bi se izbegao konflikt energija. Ako su već blizu, postavljanje ploče između njih može pomoći u uspostavljanju ravnoteže.

Feng šui takođe savetuje popravku svega što je pokvareno i oslobađanje od starih ili neispravnih predmeta u domu. Stari predmeti i nered mogu značajno umanjiti energetski protok vezan za finansije, naglašavajući važnost reda i čistoće za očuvanje i privlačenje bogatstva.