Kako izgleda jesenja kupovina jednog roditelja za potrebe dece?

Svaka kupovina koja se odnosi na kupovinu stvari, igračaka, garderobe i tome slično za potrebe dece može da se pretvori u pravu avanturu dok se ne nađe ono što je za njih najbolje. Roditelji se trude da balansiraju između onoga što oni misle da je deci potrebno, između onoga što mališani žele i dostupne ponude na tržištu.

PR
Ilustracija; Foto: Zaitsava Olga/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Zaitsava Olga/Shutterstock
.

Jesenja sezona je po mnogo čemu karakteristična i specifičina s obzirom da deca školskog uzrasta tada kreću u školu, ali i da dolazi do promene u vremenskim uslovima i da je potrebeno obnoviti garderobu jer se ona od prošle godine omalila s obzirom da deca brzo rastu.

Šta to sve roditelji kupuju svojim mališanima u jesenjoj sezoni?

Kupovina kišobran kolica zbog povećanja praktičnosti

.

Počnimo od onih najmlađih kojima je neophodno obezbediti udoban prostor za sedenje tokom šetnji, a koji ujedno roditeljima nudi visok nivo praktičnosti i lakoće prilikom upotrebe. Zato savrešeno rešenje predstavljaju kišobran kolica koja su postala veoma popularna među roditeljima, pogotovo onih koji imaju više dece.

Zbog pojačane aktivnosti oko odvođenja starije dece u školu kolica će se ćešće koristiti i onda je ovaj model odličan za te aktivne roditelje koji su često u pokretu sa svojom decom. Lako se prenose i odlažu, lako mogu da stanu u prostor automobila, laka su za upravljanje i kretanje.

Kišobran kolica su preporučljiva za bebe starije od 6 meseci, bezbedna su i pouzdana. U ponudi Cybex kolica možete naći razne kvalitetne modele koji će najviše odgovarati vašim bebama zbog udobnosti i praktične upotrebe.

Odaberite anatomski ranac za školu za decu školskog uzrasta

.

Kupovina koja podrazumeva pripremu za polazak u školu može imati poduži spisak. Olovke, hemijske, lenjiri, bojice, futrole, sveske male i velike, knjige, oprema za likovono, oprema za fizičko i na kraju ranac za školu u koji će sve to stati.

Uzimajući u obzir broj časova i potreban materijal za svaki predmet, a u situaciji nepostojanja ormarića u školi, školska torba jednog mališa može biti zaista teška. Zato je važno da se prilikom kupovine fokusirate na kvalitet i udobnost za vaše mališane.

Anatomski rančevi za školu za mnoge predstavljaju idelano rešenje, a namenjeni su deci uglavnom nižih razreda. Nijhova glavna prednost ogleda se u tome što su dizajnirani tako da maksimalno rasporede teret što se postiže širokim i postavljenim naramenicima, ojačanim dnom ali i dodatnim kaiševima koji omogućavaju raspoređivanje tereta, a uz mnogobrojne pregrade i dovoljno prostora za sav školski materijal.

Danas se sve češće u ponudi može naći i anatomski ranac za školu sa točkićima koji omogućava da se on vuče poput kofera, a da se rasteriti leđni deo.

Kupovina garderobe za hladnije dane (prsluci, patike, jaknice)

.

Svaka nova sezona dece školskog uzrasta zahteva povlačenje iz ormara stvari koje su se omalile i kupovinu novih, što je posebno izraženo tokom jesenjih dana kada kreće nova školska godina.

Kod dečaka, osim patika, farmerica, majici i dukseva kupuje se često i prsluci za dječake. Oni su odlični za prelazni period iz letnjeg ka hladnijem vremenu. Prsluci za dečake mogu se naći u raznim varijantama, bojama i različitnog materijala i odlični su za ovaj prelazni periodu posebno za rane jutarnje časove ili kasnije večernje kada zahladni.

Devojčica vole da kupuju haljinice koje će u ovom periodu nositi sa čarapicama, zatim patike, aksesoare za kosu i druge komade odeće. Nije neuobičajeno ni da one sebe počaste jednim prslukom.