KADA DOĐE DO KRIZE: Uz pomoć ova ČETIRI SAVETA možete da poboljšate svoj brak i izbegnete razvod

Iz nekog neobjašnjivog razloga skoro svi smatraju da bi brak trebalo da bude savršen. Ali ako nešto pođe po zlu, svako se povlači u svoj ugao i razvod se gotovo može namirisati u vazduhu. Ne postoji brak u kom se supružnici oko svega slažu. Međutim, ako nekog zaista volite, ne postoje nepremostive planine i nerešivi problemi. Bez obzira na sve poteškoće uvek postoje načini da brak bude ne samo solidan, već jako dobar i čvrst.

Rešite probleme u braku, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
Rešite probleme u braku, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
.

Ako zaista volite svog supruga i rešeni ste da vaš brak uspe uprkos "rupama na putu", možete da pokušate da promenite stvari u njemu na bolje. Donosimo vam četiri jednostavna načina koja mogu popraviti vaš odnos i koja vam mogu pomoći da izbegnete razvod.

NASTOJTE DA SE UVEK IZVINITE PRVI

Bez obzira na to čija je krivica, nastojte da budete ona strana koja će se prva izviniti. Recite da vam je žao zbog sukoba, zbog toga što su stvari eskalirale i što ste izgubili živce. Ono čega biste morali da se oslobodite je nepotreban ponos, koji vam može uništiti brak. Nemojte samo stajati po strani i ignorisati svog supruga dok vam ne kaže "izvini". Zakoračite prvi i on će vam krenuti u susret.

NAPRAVITE LISTU STVARI KOJE SMATRATE LOŠIM KOD SEBE

Sada kada ste se oslobodili ponosa, možete početi sa prihvatanjem toga da ste samo ljudsko biće i da kao takvo pravite greške. Zapišite na parčetu papira stvari koje mislite da kod sebe treba da poboljšate i one koje vam suprug zamera. To mogu da budu stvari poput zanovetanja, trošenja velike količine novca, sebičnosti i slično. Nakon toga postavite sebi cilj da jednu po jednu stvar sa spiska brišete iz svog okruženja.

BIRAJTE PAŽLJIVO SVOJE BITKE

Lako je biti neko ko započinje svađu na svakom koraku. Lako je očekivati savršenstvo. Ono što nije lako je pravljenje razlike između stvari oko kojih se vredi boriti i onih koje nisu toliko važne. Umesto da se ljutite za svaku sitnicu, pokušajte da mirnim tonom razgovarate sa suprugom o onom što se dešava između vas. Zapitajte se "da li će ovo biti važno za godinu dana?". Ako je odgovor NE, preskočite upuštanje u bitku.

UČINITE NEŠTO LEPO ZA NJEGA SVAKOG DANA

Iako u toku dana morate da uradite mnogo važnih stvari, ono što je takođe bitno jeste da nešto lepo uradite samo za vašeg supruga. Ako mu s vrata poletite u zagrljaj i kažete mu da vam je nedostajao, nema sumnje da ćete mu popraviti raspoloženje. Ako ga iznenadite jelom koje obožava, skupim vinom, kratkom ljubavnom porukom u džepu od kaputa ili nečim sličnim, učinićete da i on razmišlja u sličnom pravcu i uradi nešto lepo za vas.

Izvor: Ženski magazin