Inovacija sa pelenama od bambusa i organskog pamuka

Kroz vekove, pelene za bebe su doživele značajne promene, prateći potrebe roditelja i naravno, potrebe malih mališana.

PR
Ilustracija; Foto: DGLimages/Shutterstock
Ilustracija; Foto: DGLimages/Shutterstock
.

Ako zavirimo u prošlost, naići ćemo na primitivne načine, poput korišćenja jednostavnih tkanina i lanenih materijala od strane majki u drevnim civilizacijama poput rimskih i grčkih. Održavanje higijene je tada bilo pravi izazov, a upotreba pelena i dalje ostajala primitivna sve do srednjeg veka.

Tek od 19. veka, u eri industrijske revolucije, svedočimo masovnoj proizvodnji pelena, podižući održavanje higijene na viši nivo. Inovacija je dosegla vrhunac između 1940. i 1950. godine kada su se pojavile jednokratne pelene, olakšavajući život savremenim roditeljima.

Prve jednokratne pelene od celuloze sa absorbentom i nepropusnim spoljnim slojem od polietilena su se pojavile 1961. godine. Daljim razvojem, Japanci su usavršili potpuno tehnologiju proizvodnje pelena. Tako, već 1983, prvi u svetu osmišljavaju pelene sa vazduhopropusnim spoljnim slojem. Do današnjih dana daljim razvojem, oni su najlon zamenili visikotehnološkim poroznim tekstilom kako bi sprečili kondenzaciju vlage unutar pelene.

Inovacija sa pelenama od bambusa i organskog pamuka

.

Danas, tržište bebi pelena nudi širok spektar opcija, od jednokratnih do višekratnih, pa čak i ekoloških pelena. U ovom vrtlogu inovacija, ističu se pelene od bambusa, populrane kao "bambo pelene", koje predstavljaju vrhunac mekoće i nežnosti za bebinu kožu.

Tim stručnjaka posvetio se stvaranju pelena koje ne samo da pružaju izvanrednu apsorpciju i zaštitu od curenja, već i smanjuju rizik od iritacije i ojeda kože. Ključna komponenta ovih pelena je njihov površinski sloj od 100% bambusovih vlakana, koji donosi osećaj nežnosti i mekoće bez premca. Bez prisustva hlora, hlor dioksina i veštačkih mirisa, ove pelene štite bebu od potencijalno štetnih hemikalija, što ih čini izuzetno bezbednim.

Pelene koje se definitivno izdvajaju od drugih na tržištu su pelene od organskog pamuka. Bez prisustva štetnih materija poput petroleja, lateksa, parfema i sintetičkih boja, ove pelene čine prirodni materijali bez aditiva. Idealno, ovakve pelene poseduju sertifikat prema OEKO-TEX standardima, što znači da ne sadrže supstance koje mogu biti štetne za kožu.

Japanci su osmislili i otvor za pupak koji omogućava disanje i nesmetano zarastanje, dok je super upijajuće jezgro sposobno da zadrži tečnost i održi površinu pelene suvom. Prijanje od 360⁰ stepeni, duple bočne trakice i indikator vlage samo su neki od dodataka koji čine ove pelene izuzetno praktičnim i funkcionalnim. Indikator vlage je , na primer, idealan za roditelje početnike. Kada tri linije promene boju u tamno zelenu, vreme je da se pelena promeni. Savršeno!

Još jedna od zanimljivih tehnologija koju su Japanci osmislili jeste da pelene pelene imaju sposobnost da odvedu vlažnu paru iz pelene. Ova tehnologija, kombinovana sa mekanom jastučastom strukturom pelene, omogućava zadržavanje tečnosti unutar pelene, sprečavajući tako eventualno curenje i širenje mekane stolice. Posebno dizajnirana struktura omogućava disanje kože, dok su arganovo ulje i drugi prirodni biljni sastojci dodati u unutrašnji sloj pelene koji dolazi u direktni kontakt sa bebom.

U današnje vreme, japanski absorbent ističe se kao vodeći u svetu zbog svojih izuzetnih kvaliteta. On je ekološki čist, a karakteriše ga i izuzetna efikasnost - veoma mala količina ovog absorbenta je dovoljna da brzo upije maksimalnu količinu tečnosti, čime se osigurava suvoća površine pelene. On ima sposobnost da minimalno nabubri zbog čega se pelena ne naduje.

Ovakve pelene predstavljaju vrhunac mekoće, udobnosti i kvaliteta, čineći svakodnevnu rutinu roditeljstva lakšom i prijatnijom kako za bebu, tako i za roditelje.

Maramice na bazi pamuka i vode

.

Da bi higijena bebe ostala u trendu razvoja savremenih inovacija, a u kontekstu prirodnih materijala, tu su i vlažne maramice na bazi pamuka i sadrže 99% vode. Idealno za svaku bebu!

Glavni sastojak ovih maramica je 99% prečišćene vode, bez parabena, parfema, alkohola ili PG-a, što ih čini izuzetno blagim i sigurnim za bebine najnežnije delove tela. Tehnologija troslojnog tkanja obezbeđuje izuzetnu debljinu i punoću na dodir, sa posebno gladkim gornjim slojem koji pruža savršeno svilen dodir.

Osim toga, ove maramice imaju veliku količinu vlage, što omogućava efikasno uklanjanje nečistoće u manjem broju prelaza, smanjujući pritisak na bebinu kožu i čineći svakodnevnu negu jednostavnom i prijatnom.

Spoj blagog dodira organskog pamuka sa čistotom vode, ove maramice nude savršeno rešenje za održavanje vaše bebe čistom, svežom i udobnom tokom celog dana.

Pravilna nega bebe je od ključnog značaja za njen zdrav razvoj i udobnost. Ovakvi proizvodi ne samo da osiguravaju udobnost za bebu, već i mir roditeljima, znajući da su odabrali proizvode koji su u skladu sa visokim standardima kvaliteta, bezbednosti i održivosti.