Feng šui saveti za kupatilo: Šta bi trebalo raditi sa vratima, a šta sa WC daskom!?

Kupatilo ne bi trebalo da zapostavljamo kada je u pitanju feng šui disciplina...

Foto: PO Cadieux/Shutterstock
Foto: PO Cadieux/Shutterstock
.

Feng šui je drevna azijska mudrost koja se koristi za optimizaciju protoka energije u vašem domu. Jedna od tih energija je element vode, koji je povezan sa bogatstvom i mudrošću. Zbog toga je kupatilo oblast na koju treba da obratimo pažnju kada je u pitanju feng šui.

Evo nekoliko jednostavnih saveta za stvaranje dobrog feng šui - ja u svom kupatilu.

Saveti za dobar feng shui u kupatilu:

Zatvorite WC dasku

Da biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, držite dasku zatvorenu kada se ne koristi. Kao bonus, ova jednostavna navika smanjuje vlažnost i vlagu u kupatilu čime se buđ održava na minimumu.

Držite vrata kupatila zatvorena

Slično poklopcu toaleta, vrata kupatila su takođe još jedan način na koji energija može da putuje u kupatilo i niz odvod. Za sveukupno dobar feng shui držite vrata kupatila zatvorena.

Ogledalo na vratima kupatila

Ako možete da postavite ogledalo na spoljnu stranu vrata kupatila, to će da poboljša feng shui. Ogledalo će energično izbrisati kupatilo.

Biljke

Glavni problem sa kupatilom i feng shui-jem je voda koja teče. Živa zelena kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina da se poboljša protok energije u svakom kupatilu. Biljka transformiše opadajuću energiju vode u vitalnu životnu energiju.

Očistite proizvode

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa bacite sve što je isteklo ili više nije potrebno.

Redovno čistite

Pošto je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tela, obavezno redovno održavajte higijenu ove prostorije.

Izvor: Magazin.novosti