ČETIRI jednostavna načina da od svog doma napravite KUTAK ZA UŽIVANJE

Stvaranje prijatnog okruženja u kojem možemo da se opustimo i napunimo baterije, veoma je bitno za naše mentalno i fizičko zdravlje.

Foto: Justin_Krug/Shutterstock
Foto: Justin_Krug/Shutterstock
.

Prema timu stručnjaka iz Australije za urešenje doma, potrebno je samo da napravite nekoliko malih izmena kako biste uneli promenu i smirenost u vaš dom.

1. Boje su važne

Istraživanja su pokazala da boja može imati značajan uticaj na naše raspoloženje, tako da odabir pravih nijansi boja za vaš dom može biti suštinski korak ka stvaranju sjajne atmosfere . Hladne boje poput ,plave, zelene i svetlo ljubičaste, odišu suptilnošću i smirenosti, dok će vam topliji tonovi (crvena, žuta i terakota) uneti radost i dočarati mediteranske praznične vibracije.

2. Osvetlite svoj prostor

Sunce ulepšava naše domove i živote... Iskoristite u potpunosti prednosti oblasti vašeg doma sa najprirodnijim svetlom tako što ćete preurediti svoj nameštaj, da biste stvorili kutke u kojima možete da upijate jutarnje ili popodnevno sunce, dok čitate knjigu ili odmarate. U sumornim danima, stvorite prostor sa umirujućim sjajem stonih lampi i zidnih svetiljki.

3. Unesite prirodne elemenate u dom

Uključivanje prirodnih elemenata poput sobnih biljaka i zelenih tonova u domove je jednostavan način da povećamo radost i pažnju. Ako više volite obalnu atmosferu, ukrasite je belim drvetom, školjkama.

4. Napravite jasne granice

Rad od kuće ima svoje prednosti, ali takođe otežava održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života. Ključ je stvoriti jasne granice između mesta gde radite i mesta gde živite. U idealnom slučaju, to bi značilo da imate posebnu radnu sobu ili kancelariju u kući, piše Magazin Novosti.