4 NAJLEPŠA IMENA KOJA SE DAJU BEBAMA ROĐENIM U MAJU: Jedno je hit poslednjih godina, nosi ga najpoznatiji Srbin u svetu

Ako još niste odlučili, a treba da se porodite tokom sledećeg meseca, evo nekoliko predloga. Ovo su najlepša imena koja se obično daju bebama rođenim u maju.

Izvor: yumama  |  
Foto: Svetography/Shutterstock
Foto: Svetography/Shutterstock
.

Mesec maj kuca na vrata, a ukoliko ste u drugom stanju a još niste odlučili kako ćete da nazovete svoju bebicu, evo nekoliko predloga.

Saznajte koja imena se u Srbiji najčešće daju devojčicama i dečacima rođenim u maju...

MAJA

Logika je savim jasna, zar ne? Devojčice koje su rođene u najtoplijem prolećnom mesecu vrlo često dobijaju ime Maja. Ukratko, ovo ime je latinskog porekla, boginja i majka muza u rimskoj mitologiji ga je nosila, a najviše se povezuje sa snažnim karakterom i umiljatošću. Saznajte koje se značenje još krije iza imena Maja.

VESNA

I ovde je logika jasna - reč koja na ruskom jeziku znači proleće, doba godine koje se završava upravo majem mesecom. Vesna se po pravilu daje ženskoj deci koja su "rođena da donesu ili sreću ili radost, dobre vesti" - baš kao što maj najavljuje leto...

ĐORĐE

Početkom, tačnije 6. maja obeležava se velika krsna slava Đurđevdan, odnosno Sveti Đorđe. Zato ne iznenađuje što je jedno od najpopularnijih imena koja se daju dečacima rođenim ovog meseca baš Đorđe. Potiče od grčkog imena Jorgos koje znači "zemljoradnik" ili "ratar". Takođe, ovo je bilo i jedno od imena grčkog vrhovnog boga Zevsa, koji je bio i zaštitnik zemljoradnika.

NOVAK

Starinsko ime koje je poslednjih godina, zahvaljujući najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, ponovo postalo omiljeno u Srbiji. Zašto je baš ovo ime jedno od najpopularnijih majskih? Verovatno zato što je sam Nole rođen u ovom mesecu, tačnije 22. maja. Osnovno značenje mu je "nov", u širem smislu "onaj koji je mlad duhom", "inovator", što svakako jesu osobine koje roditelji žele da njihov dečak ima...