Dom i porodica

Uma Turman “Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Delim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala svoje troje dece"

Slavna Uma Turman priznala je svoju najmračniju tajnu u otvorenom pismu u kome kritikuje zabranu abortusa u Teksasu.

26.09.2021. - 15:00h
Una Turman
Una Turmanfoto: Profimedia

Slavna Uma Turman priznala je svoju najmračniju tajnu u otvorenom pismu u kome kritikuje zabranu abortusa u Teksasu.

Glumica je otkrila je da je u kasnim tinejdžerskim godinama imala abortus, napisavši da će “neko svetlo zasijati, dopreti do žena i devojaka koje možda osećaju sramotu od koje ne mogu da se zaštite”.

“Zakon je još jedna diskriminišuća alatka protiv onih koji su ekonomske strane nisu u prednosti, ali često i protiv njihovih partnera. Žene i deca bogatih porodica zadržavaju pravo na izbor, ne rizikuju mnogo.

Boli me što zakon okreće građanina protiv građanina, kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju decu za koju ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle izabrati o budućnosti.”

Uma je rekla da je u mladosti odlučila da abortira, jer nije bila ni u kom smislu stabilna da obezbedi dom za dete, a stvorila uslove da ima decu kada je bila “spremna da to uradi na pravi način.”

Uma je mama ćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa Itanom Houkom, a ima i ćerku Lunu s bivšim verenikom Arpadom Busonom.

“Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i delim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje dece, koji su moj ponos i moja radost.

Svima vama, ženama i devojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su besne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno telo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: vidim vas. Budite hrabre. Lepe ste. Podsećate me na moje ćerke”, završila je Uma Turman.

Izvor: kurir