Da li i vi imate problem s mravima: Uz pomoć ovog trika rešićete ih se jednom zauvek!

Topli letnji dani predstavljaju priliku za uživanje na otvorenom. Mravi su tu da nam to uživanje pokvare. Osim na terasama, letnjikovcima, oni su čest gost naših kuhinja, u šta se uverila svaka domaćica koja je barem jednom ostavila voće ili slatkiše na otvorenom tokom noći.

Mravi, foto: whitejellybeans/Shutterstock
Mravi, foto: whitejellybeans/Shutterstock
.

Iako postoje mnoge pozitivne stvari letnjih dana, toplo vreme je idealno za razmnožavanje različitih insekata, uključujući i mrave.

Nije čudno da vrtovi i kuće često budu prepuni ovih dosadnih insektima. Srećom, postoji lak način da ih se rešite, potrebna su vam samo dva sastojka - med i boraks.

Smesa ova dva proizvoda privlači mrave i sprečava ih da uđu u kuću. Nakon što napravite ovu smesu sipajte je na jedan tanjirić i ostavite ga van svoje kuće, kako bi u potpunosti sprečili ulazak mrava, piše Novi.ba

Nakon samo nekoliko minuta tanjirić je pun mrava. Med je zapravo taj koji privlači mrave, sa svojom slatkoćom, dok je boraks, koji inače ima mali nivo toksičnosti za ljude i životinje, opasan za mrave.

Mravi će postepeno nestati, a vi više nećete morati da se nervirate kada ih vidite da se šetaju po radnoj površini, namirnicama ili podu.