Dom i porodica

Genijalni trikovi za čišćenje kuhinje i kupatila: Ovaj video pregledalo je skoro pola miliona ljudi (VIDEO)

Kratki TikTok video u kojem korisnica Mila pokazuje kako ona održava svoj dom mirisnim i čistim ubrzo je postao viralan. Isprobajte njene savete kako bi vaš dom izgledao besprekorno

03.07.2021. - 08:12h

Mila iz Melburna u Australiji je na TikTok-u stekla brojne pratioce zahvaljujući savetima za čišćenje koje deli na svom TikTok profilu, odnosno tri kućna trika koje ona koristi kako bi joj dom mirisao sveže i izgledao čisto.

@mama_mila_

3 inexpensive home hacks that will change the way you clean 🌿 which one will you try first? ##hometips ##homehacks

♬ Latch - Disclosure

Jedan od njih je kako očistiti vrata od rerne penom za brijanje, kao i kako da uklonite mirise iz kante za smeće stavljanjem eteričnog ulja na vatu na dno.

- Ovo tri jeftina kućna trika promeniće vaš način čišćenja - napisala je u opisu videa. Mila je video započela koristeći sprej od od belog sirćeta, tečnosti za sudove i ulja čajevca koje se koristi za čišćenje stakla tuš kabine u kupatilu.

Ona tvrdi da je upotreba spreja sa sirćetom najbolji način da nakon čišćenja tuš kabina ostane blistava i bez tragova. Smesu treba samo raspršiti na površinu kabine, a zatim isprati vodom. Nakon ovog trika je pokazala kako na vatu dodaje nekoliko kapi eteričnog ulja i stavlja je na dno kante ispod kese za đubre kako bi odstranila neprijatne mirise.

Treći Milin savet u videu je da za čišćenje vrata rerne koristite penu za brijanje i očistite površinu pomoću krpe od mikrofibera. Tako će nehrđajući čelik i staklo od pećnice izgledati besprekorno čisto i biće otporni na mrlje.

Ovaj kratki TikTok video ubrzo je postao viralan i pregledan je više od 428.000 puta. Postoji i drugi deo ovakvog video isečka u kojem je Mila podelila svoje najbolje savete za čišćenje.

U tom videu Mila pokazuje kako stavlja stare novine na visoke, teško dostupne površine što joj olakšava uklanjanje prašine s teško dostupnih mesta. Zatim je čistu sudoperu u kuhinji namazala dečjim uljem kako bi se voda odbijala od površine i kako bi ona zadržala sjaj. Mila za poliranje ogledala koristi obilnu količinu pene za brijanje koja pomaže u održavanju površine čistom i bez magljenja, piše Daily Mail.