Dom i porodica

Poruka pedagoga je jasna: Odgovornost roditelja je ključna za bezbednost dece (VIDEO)

U celoj ovoj situaciji koja nas je zadesila sa korona virusom, vidimo da i deca mogu da savladaju vrlo kompleksne teme. Kako da razgovaramo sa svojom decom, objašnjava pedagog Snežana Golić.

24.03.2020. - 12:00h

"Deca su naučila reč korona, ali se mi iskreno nadamo i da su naučili kako da se od korone štitimo. Važno je reći im i da je sve ovo prolazno, da ćemo se vratiti svojim aktivnostima i svojim navikama, i da je samo strpljenje sada na testu", rekla je Golić za 150 minuta.

Kako ona kaže, potrebno je objasniti im šta je vanredno stanje, šta se dešava u svetu i kod nas. Najvažnija za decu je odgovornost pojedinca, odnosno njihovih ukućana. To bi trebalo da bude dovoljno za njihovu bezbednost.

Golićeva je rekla i da bi roditelji svojom psihičkom ravnotežom trebalo i decu da stave u ravnotežu. Takođe, smatra da će ovo ljudima doneti više kvalitetno provedenog zajedničkog vremena sa decom.

"U skladu sa uzrastom bi trebalo da ih naučimo kako da se štitimo. Pozvala bih roditelje koji moraju da izlaze iz kuće da pred decom stave masku, rukavice i urade sve ono što se apeluje putem medija, od strane stručnjaka", dodaje Golić.

Pogledajte ceo intervju u video-prilogu: