Da li ste znali? Ovih 7 stvari možete da perete u mašini za veš!

Mnogi ne mogu ni da zamisle život bez mašine za veš, a i zašto bi? Ovi uređaji pravo su olakšanje za svako domaćinstvo, ali mnogi možda još nisu u potpunosti iskoristili sve opcije koje nudi.

Da li ste znali da ove stvari možete da perete u mašini za veš?, foto: Depositphotos/emprise
Da li ste znali da ove stvari možete da perete u mašini za veš?, foto: Depositphotos/emprise
.

Ako vam nije palo na pamet ili se niste usudili, ovo su stvari koje i te kako možete da perete u mašini za veš:

- Torbe za kupovinu, posebno one od platnenih materijala, dobro je imati i koristiti ih umesto plastičnih kesa, koje plaćate u supermarketima, a koje pritom zagađuju okolinu. Možda vam nije palo na pamet da ih ponekad i operete, a bilo bi dobro i vrlo jednostavno. Ubacite ih u mašinu za veš.

- Da li ste nedavno oprali rukavicu s kojom vadite plehove iz rerne? Mogli biste...

- Podloge za vežbanje prilično su prljave, posebno ako ih koristite duže vreme. Slobodno ih s vremena na vreme operite u mašini za veš, piše TOI. Dodajte i neki peškir u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

- Podlogu za miš potrebno je očistiti s vremena na vreme. Najjednostavniji način je da je ubacite u mašinu za veš i to na program za osetljive tkanine.

- Pranje patika može da bude prava muka i potrebni su sati da biste ih ručno očistili. Ubacite ih u mašinu za veš na program s nižom temperaturom, zajedno s nekim peškirom.

- Ubacite kačkete i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osetljive tkanine.

- Zavese za tuš takođe možete da perete u veš mašini. Proverite deklaraciju na kojoj temperaturi mogu da se peru, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje veša, odnosno onaj za osetljive tkanine.

Izvor: Večernji list