Neobični trikovi sa toalet papirom: Zadihtujte prozore, uklonite neprijatne mirise, sačuvjte hranu...

Toalet papir ima niz drugih primena za koje možda do sada niste čuli...

foto: Depositphotos/AlexeyFyodorov
foto: Depositphotos/AlexeyFyodorov
.

Da li ste znali da toalet papir može da se koristi u kuhinji? Naročito ako vam u ključnom momentu nestane papirnih ubrusa...

Kada vam u tiganju ostane masnoća od prženja, nipošto je ne bacajte u sudoperu jer može da zapuši odvod. Uzmite malo toalet papira sa kojim ćete pokupiti masnoću i baciti je u kantu za smeće.

Pojedine namirnice kao što su kobasice ili sirevi, umotajte u toalet papir i ostavite u frižider. Ovako umotani mogu duže da traju nego da ste ih čuvali u najlonskim vrećama ili u plastičnim posudama.

Da biste uklonili neoprijatne mirise iz obuće, stavite malo toalet papira u svaku cipelu ili patiku i po jednu kašiku sode bikarbone. Sve ostavite da odstoji tokom noći, a ujutru izvadite papir. Videćete da se neprijatni mirisi više ne osećaju.

Ukoliko vaši prozori ne dihtuju dobro, pukotine možete da zalepite uz pomoć toalet papira. Evo kako:

- Rastopite nekoliko sveća u lonac, pa dodajte kašiku biljnog ulja. Zatim trake od toalet papira umočite u rastopljen vosak i ulje pa zalepite na pukotine. Ovako "zakrpljen" prozor sprečava prodor vode i hladnog vazduha u kuću.

Rešite se mrlja na odeći uz pomoć toalet papira: Jedan listić toalet papira pokvasite hidrogenom pa stavite na mrlju. Preko stavite čist i mokar peškir. Ostavite da odstoji neko vreme a zatim uklonite peškir i toalet papir. Videćete da se mrlja "preslikala" na papir i da je potpuno nestala sa odeće.

Izvor: Stil