Dom i porodica

Bliznakinje su usvojene sa šest meseci, a onda se biološka majka predomislila, ukrala ih i prodala na Internetu! Kakav je epilog danas? (FOTO)

Bliznakinje Kjara i Kejara Veker su imale šest meseci kada se oko njih povela velika bitka preko Atlantika, jer se ispostavilo da je jedan par u SAD već njih usvojio, pre nego što ih je biološka majka Trenda Veker vratila u Britaniju i prodala bračnom paru Kilšo za 8 000 funti.
30.08.2018. - 09:10h

List "Miror" se dosetio da pronađe bliznakinje danas i sa njima uradi priču posle 18 godina. 

One su danas studentkinje sociologije, izrasle su dobre devojke sa ambicijama i velikim snovima. 

"Ništa ih ne može sprečiti da idu za svojim ciljem. Od prvog dana smo ih vaspitavali sa bezuslovnom ljubavlju", priča za Metro žena koja ih je usvojila. 

Za razliku od njih, njihova biološka majka Trenda još nema sređen život, seli se iz mesta u mesto i ne uspeva da zadrži nijedan posao.

Trenda je imala 28 godina i petoro dece kada su četvoromesečne bliznakinje usvojili Ričard i Viki Alen iz Kalifornije. Osam meseci kasnije, tražila je od Alenovih da joj dozvole da vidi decu poslednji put. Uzela ih je i više se nikad nije pojavila.

Zatim je Trenda svoje devojčice pokazala bračnom paru Kilšo iz San Dijega i prodala ih za 8 000 funti. Međutim, Viki Alen nije htela da se pomiri sa tim da su im oteli bliznakinje koje su tek usvojili. Došla je do hotela u kojem je bio smešten bračni par Kilšo da zahteva povratak devojčica, ali su Kilšo ubrzo napustili zemlju, prenosi Blic.

Novi roditelji su im izvadili krštenice u Sent Luisu, gde procedura usvajanja traje samo 10 dana. 

Posle toga su devojčice, kojima su promenili imena u Kimberli i Belinda, odveli u Bakli, na severu Velsa, gde su jedno vreme živeli.