VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA JUL: Ribe će planirati zajednički život; Strelčevi su "u akciji" ceo jul; Lavovi - leto je vaša igraonica

Na ulasku u jul mesec Sunce i Mesec su u znaku Raka, retrogradni Pluton u Jarcu i retrogradni Saturn u Vodoliji. U znaku Riba nalazi se retrogradni Neptun, a u znaku Ovna Jupiter i Mars. U znaku Bika je Uran, a u Blizance su se smestili Venera i Merkur.

Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock
Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock
.

5-og jula Mars prelazi u znak Bika. Planeta energije, volje i usmerenja u narednih otprilike mesec i po dana pokazaće da ćemo najviše akcije ulagati u poslovno – finansijski segment. Borba za finansijsku stabilnost koja neće biti baš jednostavna, jer će Mars biti u konjunkciji sa Uranom, a po znaku u kvadratnom aspektu sa retrogradnim Saturnom. Očekuje nas period pun otežanja, preokreta, čas stagnacije, čas burnih i neprijatnih promena.

Istog dana Merkur prelazi u znak Raka. Naše misli i dela biće usmerene na porodični segment, dom, članove familije, ali i na osećanja.

13-og jula očekuje nas pun Mesec u znaku Jarca. Kao i uvek pun Mesec će potencirati na svojevrsnom konfliktu između racionalnog i emotivnog. Obzirom da će Mesec biti u konjunkciji sa retrogradnim Plutonom, sekstilu sa retrogradnim Neptunom, a njegov dispozitor je retrogradni Saturn koji sa Venerom iz Blizanaca ima trigonski aspekt – najviše će doći do izražaja prošle ljubavne i poslovne priče gde može doći do korenitih promena, obnove I nastavaka.

18-og jula Venera prelazi u znak Raka, znak koji vlada emocijama, porodicom, prošlošću, osećajem sigurnosti i stabilnosti. Venera će po znaku biti u sekstilnom aspektu sa Marsom i Uranom tokom jula pa nas očekuju iznenađenja, ali i poboljšanja po pitanju ljubavi. Venerin kvadrat sa Jupiterom iz znaka Ovna doneće izbrzanost i prevelike troškove.

19-og jula Merkur prelazi u znak Lava, a već 22-og i Sunce. Znak uživanja, ljubavi i odmora pa je odlično vreme za one koji još uvek nisu odskitali negde da odmore dušu.

28-og jula mlad Mesec u znaku Lava. Pravo vreme za rađanje novih emocija. Istog dana Jupiter u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Naredna tri meseca vraćaće se putem kojim je prošao i nakon toga ući u znak Riba 28-og oktobra. Period retrogradnosti Jupitera nosi ponavljanje šansi koje su u “prvom krugu” propuštene a koje se vezuju za inostranstvo, strance, učenje, duhovnost i lični razvoj, nove početke u različitim životnim sferama.

Na prvi pogled, jul ne deluje kao preterano komplikovan mesec. No, nisam sigurna da je to baš tako – iako ovaj period donosi nove i stare šanse za ljubav i posao, iako donosi onaj lepi letnji vreli dašak životne radosti – ipak u prikrajku stoji dosta teskoba, težine i pritisaka, kao i velika odgovornost koju svako od nas treba da pokaže i prema sebi, ali i prema onima koji su mu bliski i koje voli.

No, leto je ipak leto i treba uživati u njemu. Jer, sva su godišnja doba iste dužine ali nekako ispada da je leto ipak najkraće jer najbrže proleti…

Budite dobro, srećno!!!!

OVAN

Ljubav

Komunikacija, međusobna podrška, ali i razvoj bliskosti i potreba da napravite pozitivnu promenu u odnosu – sve ovo bi trebalo da bude u fokusu tokom jula meseca između voljene osobe i vas. Neki će parovi baš u ovom mesecu reći ono sudbonosno “da”, neki će se odlučiti za početak zajedničkog života ili za sređivanje prostora u kojem će živeti. Parovi koji su u braku će se baviti familijarnim segmentom, finansijama i decom. Ukoliko još uvek niste bili na odmoru – drugi deo meseca je povoljan da se drago vam biće i vi opustite i pobegnete negde daleko. Povremeno vam nervozu može donositi sve ono što se vezuje za posao i pare – gledajte da tada odnos sa voljenom osobom ne trpi. Slobodni Ovnovi – ukoliko je to ono što želite – tokom jula možete obnoviti komunikaciju ili čak vezu sa bivšim partnerom. Novih ljubavnih prilika će biti, ali sve to mnogo liči na površne priče ili na lake letnje avanture.

Posao

Iako će jul biti prilično mirniji od prethodnog meseca, postojaće stavke na koje ćete morati da obratite posebnu pažnju – a to je sve što se vezuje za finansije. Postoji naznaka da ulazite u mirniji period, ali vrlo pažljivo raspolažite novcem i ne zalećite se u velika ulaganja, pogotovo ako se ona vezuju za privatni posao, stambeni prostor – jer ćete potrošiti dosta više od planiranog. Polovinom meseca moguća je velika promena koju neki od vas dugo čekaju – novo radno mesto, napredovanje ili važan projekat.

Zdravlje

Više obratite pažnju na ishranu, naročito od drugog dela meseca. Drugi deo jula donosi osetljivost i hroničnim bolesnicima, naročito onima koji imaju problem sa krvnim sudovima i srcem.

BIK

Ljubav

Ovo može biti interesantan mesec za one koji su slobodni. Pred Bikovima su i nove ali i stare ljubavne prilike (i neprilike), a od vaših želja i naravno – od postavki u vašim natalnim kartama – zavisi ka kojoj strani ćete se okrenuti. “Sentimentalno putovanje” u prošlost biće naglašenije u prvom delu jula – tada možete, hteli ili ne hteli – obnoviti kontakt sa bivšima ili bukvalno naleteti na njih na ulici, u kafiću, šetnji. Postoji šansa da se obnova kontakta pretvori i u put ka obnovi veze. Drugi deo meseca je više aktivan za nove ljude i nova emotivna interesovanja. Ukoliko pričamo o najboljem momentu za ulazak u vezu (staru ili novu), on je u poslednjih desetak dana jula. Što se tiče zauzetih – posle tumbanja koje je doneo prethodni period – sada će situacija između partnera i vas funkcionisati jednostavnije i lakše. Mogućnosti za bolju komunikaciju, više susreta, pa čak i za odlazak na zajednički put, kraći ili duži.

Posao

Pa, korektan poslovni mesec. Uticaj SAturna iz polja karijere postoji i dalje, donoseći sporost i ograničenja ali tokom jula vam se otvara šansa da napravite iskorak i promene. Imaćete vrlo dobre razgovore, neki od vas i poslovne ponude (i od starih i od novih osoba u poslovnoj sferi), a moguće je i da tokom ovog meseca nađete honorarni ili dodatni izvor prihoda. Baš što se finansija tiče – sledi vam olakšanje, ali nemojte se opuštati previše jer sam kraj meseca može doneti seriju troškova.

Zdravlje

Početak i kraj jula su zdravstveno nestabilni. Mogući su problemi sa spavanjem, pojačana nervoza i povrede. Stariji Bikovi neka više povedu računa o ishrani.

BLIZANCI

Ljubav

Venera u vašem znaku će sve do polovine meseca pomoći slobodnim Blizancima da njihova harizmatičnost, vedar i veseo duh i šarmantnost zaintrigiraju one sa kojima budu u kontaktu. Očekuje vas mnogo lepih kontakata, susreta, komunikacije – baš ono što je potrebno da ovaj najtopliji letnji mesec bude po vašem ukusu. Provlačiće se flertovi, po koja avanturica, biće i onih koje će prošlost dotaći (možda samo kroz kontakt, a možda i kroz obnove odnosa), a biće i onih koji će pomisliti da su konačno pronašli ono što su tražili – stabilnu osobu i mogućnost za trajnu priču. Zauzeti Blizanci – ne ulazite pod lošom energijom u jul – i pored povremenih prepreka i mogućnosti za manje rasprave, naročito tokom druge dekade meseca – ipak će ovo biti solidan emotivni period. Neki od vas mogu flertovati sa osobom preko posla – nemojte se previše opustiti jer možete imati probleme sa partnerom krajem meseca.

Posao

Prva polovina meseca je odlična za odlazak na godišnji odmor i beg od svega, opuštanje. Ukoliko u tom periodu radite – prilično jednostavni i dosta mirni dani, šta više – vi možete imati vremena da razrađujete neke svoje ideje i projekte, što će se pokazati kao pravi potez. Drugi deo jula donosi veći fokus na poslovni i finansijski segment. Pokušajte da kontrolišete troškove. Poslednja dekada jula donosi uzburkaniju poslovnu atmosferu, dosta komunikacije i susreta sa saradnicima, veliku aktivnost.

Zdravlje

Stomačni deo, ali i respiratorni segment biće osetljiviji nego inače tokom jula. Obratite pažnju na ishranu. Poslednja dekada meseca – mogućnost povreda. Budite oprezni u saobraćaju.

RAK

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti, period do polovine meseca može doneti komunikaciju ili čak tajne susrete sa osobama koje su ranije bile u vašem životu. Ako ste solo, to vam ne može doneti veće probleme (osim naravno ako se upletete u odnos koji vas je već jednom “izuo iz cipela” a sada se vraćate po još), ali ukoliko ste zauzeti – potencijalni problemi mogu krenuti već od kraja meseca i na dalje kroz avgust. Sem prošlosti, slobodni Rakovi će od ulaska Venere u svoj znak 18-og jula procvetati i zablistati – što će definitivno privući zainteresovane poglede, ali i probuditi kod vas potrebu za ljubavlju. Poslednja dekada meseca je vrlo interesantna – preko druženja, prijatelja, društvenih mreža i izlazaka – smeši vam se jedno lepo poznanstvo i potencijalna nova ljubav. Zauzeti Rakovi imaće periodično – početkom meseca i tokom druge dekade jula manje probleme u odnosu sa voljenom osobom, ali i brzo rešavanje istih.

Posao

Jupiter u polju karijere probudio vas je i pokrenuo, što će postati posebno evidentno već krajem prve nedelje meseca. Sledi vam period ispunjen mnogobrojnim kontaktima sa saradnicima, dogovorima, rešavanjem papiroloških pitanja a moguće je i više kratkih poslovnih putovanja. Polovina jula može doneti značajnu novu saradnju, početak poslovnog projekta ili zaposlenje. Iako su vaše finansije nešto stabilnije, poslednja dekada jula doneće jače troškove i veće novčane odlive.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora i opuštanja. Ne forsirajte sebe. Mogući su problemi sa stomakom i respiratornim sistemom, kao i meteoropatske reakcije.

LAV

Ljubav

Leto je uvek velika igraonica za Lavove, pa ni ovaj jul mesec neće biti drugačiji. Bilo da ste zauzeti ili slobodni u ovom ćete periodu vrlo često biti van kuće i aktivni – bilo u izlascima i druženju sa prijateljima, bilo u prirodi ili na putovanjima – što izletima, što odlascima na odmor. Jednostavno, mesto vas neće držati. Odnos sa voljenom osobom može biti dosta dobar i energičan, samo biste trebali da izbegavate flertovanja i potencijalna tajna domunđavanja kojih itekako može biti tokom ovog meseca. Pogotovo je druga polovina jula otvorena za takva dešavanja i neki od vas se u jednom trenutku mogu boriti sami sa sobom – da li da odreaguju na osobu koja ih neodoljivo privlači. Ako ste solo – doći će do kontakta sa starim prijateljima, možda i bivšim ljubavima. Potencijala za nova emotivna dešavanja svakako imate i to najviše u prvoj i poslednjoj dekadi ovog perioda. Bitno je da će vam biti interesantno.

Posao

Mars će u vašem polju karijere boraviti tokom celog jula i dobrog dela avgusta meseca. Kada završite sa godišnjim odmorom – sledi vam veliko ulaganje snage i energije u ovaj segment. I sami ste svesni da neke stvari ne funkcionišu baš najbolje i trudićete se da to što pre regulišete i ispravite. Poslednjih desetak dana meseca može doneti određeno nezadovoljstvo i probleme kroz posao, sa saradnicima ali i neku neusaglašenost sa šefovima. Neki od vas se u ovom periodu mogu odlučiti za drastične poteze.

Zdravlje

Fizički ćete uglavnom biti dobro. Više obazrivosti se preporučuje starijim Lavovima, naročito onima koji imaju probleme sa krvnim sudovima, pritiskom i srcem. Nešto češći problemi sa spavanjem.

DEVICA

Ljubav

Iako ne deluje da bi u vašim emotivnim relacijama tokom jula moglo biti nekih većih problema – ipak ste vi prikazani preosetljivo, emotivno nestabilno i povredljivo. Iz nekog razloga bićete skloni sumnjama i ljubomori – možda zato što će partner biti u “svom elementu” , izuzetno raspoložen i aktivan a vi ćete budnim okom pratiti sve što se dešava oko njega. Ne bih rekla da imate baš pravih razloga za sumnju i nesigurnost, pa bi bilo najbolje da ovaj lepi period koji je pred vama ne kvarite preispitivanjima. Više se fokusirajte na zajedničke trenutke i uživanje – jer tokom jula imate mnogo razloga za to. Slobodne Device – vrlo interesantan mesec je pred vama. Bićete u fazonu druženja, putovanja, mnogobrojnih kontakata – kompletan jul “radi” u vašu korist i donosi vam zanimljive ljude u život. Najjači momenti za neka lepa dešavanja, pa i za ulazak u ljubavnu priču jesu polovinom i krajem meseca.

Posao

Paralelno sa mogućnostima za uživanje – i poslovni segment prilično dobro fukcioniše. Vi ste u prethodnom periodu napravili dobar poslovni temelj, rešili mnogo toga ili čak krenuli put novih projekata i poslova – sada vam je ostalo da to sve lagano razrađujete i bavite se obavezama na dnevnoj bazi. Krajem meseca može doći do manjih teškoća u poslovnom sektoru – nesporazuma sa saradnicima ili papiroloških problema. Ne dozvolite da vas drugi izbacuju iz takta i kvare vam koncept i organizaciju.

Zdravlje

Početkom meseca osetljivost – moguće su alergije i manje tegobe sa stomakom. Sam kraj meseca može doneti povišen nivo stresa i probleme sa spavanjem.

VAGA

Ljubav

Prva polovina meseca je divan trenutak za odmor, bilo da ste sami ili u paru. No, ukoliko ste zauzeti – ovaj period će doneti jednu lepu i laganu energiju, dosta nekih finih zajedničkih aktivnosti i mogućnosti da više uživate. Vaša komunikacija će se poboljšati i trudićete se da se prilagodite jedno drugom, ali i da obradujete jedno drugo sitnim znacima pažnje i naklonosti. Ni drugi deo jula nije loš, ali ćete u njemu imati par momenata neusaglašenosti, povišene energije i mogućnosti za rasprave. No, pred vama nije loš period. Ukoliko ste solo, postoji više opcija za vas. Neki od vas će prihvatiti trenutnu situaciju, okrenuti se sebi, prijateljima ili poslu. Druge Vage će imati opciju kontakta sa bivšim parterima, pa čak i mogućnost obnove odnosa. Treće – slatka flertovanja i površne priče, mogućnost avanture.

Posao

Dok će u prvoj polovini juna poslovna dešavanja biti razuđena, i uglavnom će se sve završavati i obavljati bez mnogo problema – drugi deo meseca ipak donosi zgušnjavanje situacija, potrebu da svoju punu pažnju usmerite ka ovom segmentu. U tom periodu će se očekivati mnogo od vas – saradnici i nadređeni će vaš rad i vas staviti u fokus i pred vama su dani kada ćete morati da se prilično dokazujete i obavljate i ono što možda nije vaš posao. No, ako je za utehu – vaše finansije će krenuti uzlaznom linijom.

Zdravlje

U drugom delu meseca ste osetljiviji. Moguće su tegobe sa stomakom, respiratornim sistemom, ali i sklonost ka alergijama i meteoropatske tegobe.

ŠKORPIJA

Ljubav

Već od 5-og jula, kada vaša planeta Mars uđe u partnersko polje – emotivni odnosi dolaze u prvi plan. Bez obzira na to što odnos sa voljenom osobom može biti tih i miran u ovom periodu, negde stavite sebi mentalnu zabelešku da sve ovo može biti samo zatišje pred buru. Jer, bura dolazi od kraja jula pa kroz avgust mesec. Zato je neophodno da sada, kada već imate mogućnosti – rešite sve nesuglasice ukoliko ih je bilo i zatvorite sva ona prošla pitanja koja su vas opterećivala kao par. Promena u emotivnom sektoru od kraja jula ne mora biti samo negativna, ne – ovo je i period u kojem će neki parovi rešiti da istinski podignu svoji odnos na viši nivo. Slobodne Škorpije – vrlo intenzivna dešavanja polovinom i krajem meseca. Oba perioda mogu doneti i kontakte sa starim simpatijama i bivšim ljubavima, ali i osveženje kroz nove ljude i dešavanja sa njima. Ukoliko vam nešto novo ide u susret – tu osobu poznajete već neko vreme.

Posao

Do petog jula Škorpijama će sve misli biti usmerene samo na posao i novac – a sudeći po svemu, i obaveza i finansija će biti u priličnoj meri. Nakon tog perioda ulazite u nešto mirnije dane – poslovna organizacija funkcioniše (doduše, neki će od ovog perioda na godišnji odmor), a otvaraju se i mogućnosti za nove – stare saradnje koje će biti prilično isplative po vas. Treća dekada jula donosi pojačane kontakte sa inostranstvom, ali i nervozu koja polako počinje da jača. Problemi u međuljudskim odnosima.

Zdravlje

Početak meseca – preforsiranost, veliki odliv energije i potreba za odmorom. Kraj meseca – povrede, razdražljivost, pojačan stress.

STRELAC

Ljubav

Retko dobar period za slobodne Strelčeve. Vi ste “u akciji” od samog ulaska u jul mesec i tako će ostati i na dalje, sa manjim povremenim oscilacijama. Odlično vreme za izlaske, za druženje, za odlazak na put, za nove osobe ali i za one stare. Imate mogućnost i da se vratite “starim stazama” ali i da otpočnete novu priču koja može potrajati. Doduše, neki od vas će verovatno paralelno funkcionisati na više strana ali obzirom u kakvom ste podsticajnom i vrelom trenutku – teško vam je zameriti što želite do maksimuma da uživate. I kod zauzetih imamo prilično dobar period i zaista bi trebalo da odete negde zajedno, a ukoliko ste putovanje ostavili za naredni mesec – onda makar u ovom što češće budite zajednički aktivni, izlazite, družite se. Dašak lošije energije može se javiti u poslednjoj dekadi jula – mogući su problemi oko zajedničkih finansija i planova, ali mogu se pojaviti i sumnje i ljubomora.

Posao

Neki finansijski problem ili veći trošak vas može uzrujati početkom meseca. No, ovo bi trebalo da bude sa uspehom rešeno vrlo brzo. Generalno, vaše finansije mogu pretrpeti par udaraca tokom jula – pokušajte da koliko-toliko kontrolišete troškove. Što se samog poslovnog segmenta tiče – ovo nije loš period za vas. Imate opciju za dobre dogovore i saradnje, ali sada možete obnoviti i neku staru saradničku priču koja se ranije pokazala uspešnom. Promene u radnom okruženju krajem meseca.

Zdravlje

Period da se više odmorite, da se napunite pozitivnom energijom ali i da promenite loše životne navike. Možete imati probleme sa stomakom, alergijama, stresom, pritiskom.

JARAC

Ljubav

Tokom jula ste i partner i vi preosetljivi, povredljivi i skloni oscilacijama raspoloženja, što posebno može biti naglašeno početkom meseca, polovinom – oko punog Meseca u vašem znaku i na samom kraju jula. Doduše, nije u pitanju samo vaš odnos – dosta je turbulentnih situacija oko vas koje se mogu vezivati za porodicu ili za poslovni segment kod oboje – što svakako hoće donositi nervozu. Iako ovaj period za vas nije jednostavan – itekako je moguće prilagoditi se jedno drugom i učiniti da funkcionisanje na dnevnoj bazi bude mirno i bez stresa. Ono što će vam svakako ići na ruku je strast koja je jača nego inače, ali i svaki trenutak koji zajedno budete proveli u putu, odmoru, uživanju. Slobodni Jarčevi – vi ćete tokom jula biti u raskoraku između prošlosti koja ne odlazi i ne nestaje i budućnosti koja dolazi. Nove osobe se hoće pojavljivati, ali trenutno bar je prošlost prikazana kao neuporedivo jača.

Posao

Situacija u poslovnom okruženju i sa kolegama će biti korektna u prvoj polovini meseca. Doduše, neki od vas će već početkom jula da krenu put godišnjih odmora jer im je rasterećenje sada definitivno potrebno. Oni koji ostanu da rade – imaće miran i kvalitetan poslovni period. Drugi deo jula već pomalo uzburkava situaciju – paralelno vam dolaze kvalitetne prilike, saradnje i dogovori – ali i napetost i tenzija u kolegijalnim odnosima. Pred kraj jula mogući su veći finansijski troškovi i neplanirani izdaci.

Zdravlje

Imaćete oscilacije po pitanju toga kako se osećate. Početkom, polovinom i krajem meseca – nešto lošije zdravstvene situacije. Hronični bolesnici neka obrate više pažnje.

VODOLIJA

Ljubav

Partnerski odnosi bi trebalo da funkcionišu prilično dobro sve do poslednje nedelje jula meseca. Baš iz tog razloga – koristite ovaj period da raščistite sve nejasnoće koje postoje u odnosu, ali i da se više povežete i zajednički uživate. A svakako će prilika za to biti. Ovaj mesec vam nudi da provedete više vremena sa partnerom u zabavnim aktivnostima, druženjima, putovanjima. Iako ste vi prilično okrenuti poslovnim i porodičnim obavezama – potrudite se da za ove aktivnosti sa voljenom osobom pronađete dovoljno vremena. Ta poslednja nedelja jula može doneti neprijatne razgovore i situacije koje ne moraju da se vezuju striktno za vaš odnos, već za druge ljude koji su oko vas – najpre članove porodice. Slobodne Vodolije – i za vas je ovo jedan relaksirajuć mesec. Mnogi od vas će staviti fokus na druženje i putovanja, ali to ne znači da ćete ostati bez ljubavnih prilika. Pošto Saturn već neko vreme ide retrogradnim hodom kroz vaš znak – na prvom mestu će biti prošlost i ljubavne prilike koje ste “propustili”. To ne znači da ćete biti bez novih šansi – i one su tu, i to od samog početka meseca.

Posao

Ukoliko ne budete mogli da uzmete duži godišnji odmor, pokušajte da makar vikendima pobegnete od svega i resetujete se jer će i tokom jula poslovnih obaveza biti preko glave. Moguće je čak da ćete u nekim momentima imati veliki problem da se organizujete i da ćete biti u raskoraku sa obavezama. Bolje i finansijski intenzivnije ćete funkcionisati ukoliko ste privatnik, dok ukoliko radite za drugog – tim finansijama baš i nećete moći da se pohvalite. Kraj meseca donosi pojačanu tenziju zbog posla.

Zdravlje

I pitanjima zdravlja je potrebno da posvetite više pažnje. Zato je taj duži ili "mini odmor" neophodna stavka tokom ovog perioda. Osetljivost stomaka, respiratornih puteva, pritisak i meteoropatske tegobe.

RIBE

Ljubav

Porodični i bračni odnosi će funkcionisati bolje nego inače. Što se dužih veza tiče – neki od vas u ovom periodu mogu krenuti i put dogovora o zajedničkom životu, braku, formiranju porodice. Da li to znači da vam je jul predobar? Pa baš i ne. Ima u partnerskim odnosima dosta nerešenih situacija, dosta tema koje se guraju pod tepih i o kojima se ne priča. Baš iz tog razloga, moguće su povremene oscilacije u odnosima – u prvih nedelju dana jula, otprilike polovinom meseca i na samom kraju perioda. Ne izgleda to ništa toliko strašno – ali će vas na kratko uznemiriti i doneti osetljivost i povredljivost. Slobodne Ribe – dobar je period za putovanja, uživanje i druženje, ali je isto tako dobar i za ljubavna dešavanja. Može se tokom ovog meseca pojaviti osoba koja bi itekako privukla vašu pažnju i sa kojom biste mogli polako graditi prvo komunikaciju, a kasnije tokom jula i odnos. Moguć je ulazak u novu emotivnu priču.

Posao

Prvi deo meseca je povoljan za privatnike, dok one Ribe koje rade za drugog treba da iskoriste ovo vreme i odu na godišnji odmor. Ukoliko ste odmor planirali za neko drugo vreme – funkcionisanje na dnevnoj bazi će biti mirno i bez velikih trzavica. Drugi deo meseca je znatno aktivniji, nivo obaveza će se dosta pojačati, ali vi ćete uspevati da se lepo organizujete i uhvatite korak sa svim dešavanjima. Jedini baš nepovoljan period je sam kraj meseca kada će tenzija u kolegijalnom okruženju biti izražena.

Zdravlje

Iako vam je stomačni deo nešto osetljiviji, zdravstveni segment je dosta povoljan po vas u ovom periodu. Više pažnje obratite u poslednjoj dekadi jula. Mogućnost povreda, respiratornih problema, pritiska.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com