Ovan

Kao domaćin retrogradnog Merkura, Ovnovi će osetiti najjači udar. Očekujte nesporazume i frustracije u komunikaciji, što može dovesti do konflikata u ličnim i profesionalnim odnosima. Savetuje se dvostruka provera svih informacija i strpljenje u razgovoru.

Rak

Za Rakove, ovaj period može doneti izazove u domu i u porodičnim odnosima. Stare nesuglasice mogu isplivati na površinu, zahtevajući vašu pažnju i rešavanje. Ključ je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji, bez pretpostavki.

Vaga

Za Vage, retrogradni Merkur u Ovnu može uticati na partnerstva, bilo da je reč o poslovnim ili ljubavnim odnosima. Nesporazumi i kašnjenja mogu stvoriti napetost, pa je važno ostati miran i ne donositi nagle odluke.

Jarac

Jarce očekuju izazovi u karijeri. Projekat na kom radite može doživeti neočekivane preokrete ili zastoje. Komunikacija sa nadređenima i kolegama zahtevaće dodatnu pažnju. Ostanite organizovani i spremni na promene planova.

Za sve znakove Zodijaka, ključno je da upamtite da retrogradni Merkur nije samo razdoblje izazova, već i prilika za preispitivanje, ponovno razmatranje i ispravljanje grešaka. Ovo može biti vreme intenzivnog ličnog rasta, ako se fokusirate na unutrašnji rad umesto da se borite protiv spoljašnjih okolnosti.

Saveti za preživljavanje retrogradnog Merkura u Ovnu:

  • Dvostruko proveravate svaku komunikaciju i planove putovanja.
  • Izbegavajte potpisivanje važnih ugovora ili započinjanje novih projekata.
  • Budite strpljivi u interakcijama sa drugima i spremni na kompromis.
  • Iskoristite ovaj period za rešavanje nerešenih pitanja iz prošlosti.


Dok prolazimo kroz ovo turbulentno razdoblje, zapamtite da svaki retrogradni ciklus nosi sa sobom lekcije i mogućnosti za rast. Prihvatite izazove sa otvorenošću i spremnošću za učenje te se možda iznenadite pozitivnim ishodom koji vas čeka na kraju ove astrološke oluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.