Ova TRI horoskopska znaka imaju najrazvijeniju emotivnu inteligenciju

Na ovoj listi su samo tri horoskopska znaka, da li se slažete sa izborom?

Izvor: Ženski magazin  |  
Foto: pathdoc/Shutterstock
Foto: pathdoc/Shutterstock
.

Emotivna inteligencija je sposobnost pojedinaca da prepoznaju svoje, kao i emocije drugih, da razlikuju vrste emocije i da ih na odgovarajući način imenuju, kao i da koriste emocionalne informacije za usmeravanje razmišljanja i ponašanja.

Studije su pokazale da ljudi sa visokom emotivnom inteligencijom imaju bolje mentalno zdravlje, bolji radni učinak i liderske veštine. A kako to biva sa nekoliko karakteristika naše ličnosti, tako i u ovom slučaju naša astrološka karta može, u izvesnoj meri, da odigra svoju ulogu i u razvoju emotivne inteligencije. Zato nastavite da čitate da biste saznali koja su to tri horoskopska znaka koji su poznati po svojoj visokoj emotivnoj inteligenciji.

Rak

Rakovi imaju reputaciju neraspoloženih i pošto "nose" emocije drugih, lako je shvatiti zašto. Rak može da "čita" energiju u prostoriji, vrlo lako. Zašto se ovo dešava? Naravno, visoka emotivna inteligencija znaka. Kao rezultat toga, on ima poteškoća da odvoji svoja lična osećanja od osećanja drugih. Žestoko zaštitnički nastrojeni i pod upravom Meseca, koji upravlja našim emocijama u astrologiji, Rakovi su rođeni „zaštitnici“. Njihova osećanja su duboka i znaju kako da prodru u podsvest onih oko sebe. Često mogu da apsorbuju energiju svoje porodice i voljenih.

Škorpija

Iako je Škorpije lako protumačiti kao rezervisane ljude koji se kreću u pozadini, oni su zapravo vodeni znaci. Kao "emotivni detektiv" zodijaka, Škorpija je znak koji će tražiti pravu intimnost i smislenu komunikaciju sa ljudima oko sebe. U potrazi za razumevanjem, Škorpija je, potpomognut visokom emotivnom inteligencijom, jedan od znakova koji ume da prepozna tuđa osećanja i ranjivosti, koje ga lako mogu savladati.

Ribe

Kao poslednji znak zodijaka, Ribe su eminentni znak koji se smatra "kapija" između zemaljskog i duhovnog. Kao rezultat toga, Ribe će biti veoma osetljive na sve vrste energetskih polja, a kao emotivni procesori, lako mogu da koriste svoje moći emotivne inteligencije da se prilagode svakom okruženju. Osećaju ono što je rečeno ili nerečeno, viđeno ili nevidljivo.