Koji je vaš CVET ROĐENJA prema horoskopskom znaku i šta on označava!?

Možda to niste znali, ali svaki horoskopski znak ima svoj cvet rođenja. U zavisnosti od toga da li ste romantična račica, praktična devica ili strastvena škorpija, zvezde su vam namenile poseban cvet koji odgovara vašoj ličnosti.

Izvor: zadovoljna.hr  |  
Da li znate koji je vaš CVET ROĐENJA?, Foto: HighKey/Shutterstock
Da li znate koji je vaš CVET ROĐENJA?, Foto: HighKey/Shutterstock
.

1. OVAN – LALA

Pripadnici ovog vatrenog znaka samopouzdani su i neukrotivi. Prepuni su zarazne energije, uvek spremni da preuzmu poziciju vođe i spremni na avanture umesto hodanja utabanim putevistazama. Njihov cvet rođenja je lala. Ovnovi cene neočekivane znakove pažnje i ako želite da im poklonite buket koji će odgovarati njihovom entuzijazmu i revnosti, odaberite crvene lale.

foto: Thai Breeze/Shutterstock
foto: Thai Breeze/Shutterstock
.

2. BIK – LJILJAN

Iako se na pomen bikova uglavnom svi prvo sete njihove tvrdoglavosti, važno je napomenuti da oni u sebi zapravo skrivaju toplu, romantičnu i vrlo osećajnu stranu. Upravo zato im i odgovara njihov cvet rođenja, vrlo romantičan i opojan ljiljan.

foto: Job Narinnate/Shutterstock
foto: Job Narinnate/Shutterstock
.

3. BLIZANCI – RUŽA

Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju bujnu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrani. Njihov cvet rođenja je ruža, jednako svestrana kao i oni. U zavisnosti od boje, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prilikama, a baš kao i blizanci nisu jednodimenzionalne.

foto: Anett/Shutterstock
foto: Anett/Shutterstock
.

4. RAK – ŽAVORNJAK

Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani žavornjak je njihov cvet rođenja i smatra se da on simbolizuje otvoreno srce, a upravo je takvo srce rakova.

foto: andersphoto/Shutterstock
foto: andersphoto/Shutterstock
.

5. LAV – SUNCOKRET

Dominantni, snažni, dostojanstveni, samopouzdani – sve to i još mnogo više! Druželjubivi lavovi sjajno se snalaze kada su u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospevaju. Njihov cvet rođenja je suncokret, grandiozan baš poput karateristika lavova.

foto: Arkhipenko Olga/Shutterstock
foto: Arkhipenko Olga/Shutterstock
.

6. DEVICA – BELA RADA

Najveće perfekcionistice među horoskopskim znakovima imaju oko za detalje, fokusirane su i vrlo praktične. Na prvu su malo rezervisane i sramežljive, a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvet rođenja – bela rada.

foto: mahey/Shutterstock
foto: mahey/Shutterstock
.

7. VAGA – HORTENZIJA

Postoji li iko šarmantniji od vaga? Ove harizmatične, pravedne, komunikativne i sofisticirane šarmerke jednostavno očaravaju. Vage su personifikacija balansa i harmonije. Takva je i hortenzija. Njena čvrsta drvenasta stabljika i grozd nežnih malih cvetova unose balans između dve suprotnosti.

foto: krolya25/Shutterstock
foto: krolya25/Shutterstock
.

8. ŠKORPIJA – BOŽUR

Moćne škorpije su na glasu kao jedan od najintenzivnijih znakova. Jako su strastveni, uverljivi, duboko osetljivi i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri su njihov cvet rođenja. Sami po sebi vizualno moćni, odišu luksuzom i romansom pa tako savršeno odražavaju ličnost škorpije.

foto: Natali22206/Shutterstock
foto: Natali22206/Shutterstock
.

9. STRELAC – KARANFIL

U strelcu se spaja fizička i intelektualna snaga. Oni su nezavisni, pustolovi, uvek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični. Njihov cvet rođenja su karanfili, koji se smatraju vrlo izdržljivim i dugovječnim cvetom pa zbog toga simbolizuju snagu i izdržljivost strelaca.

foto: Vasyl Nagernyak/Shutterstock
foto: Vasyl Nagernyak/Shutterstock
.

10. JARAC – AFRIČKA LJUBIČICA

Dobri stari jarčevi pripadaju grupi stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obe noge stoje čvrsto na zemlji. Afrička ljubičica koja simbolizuje vjernost njihov je cvet rođenja, idealan za taj verni i odani znak.

foto: Gulsina/Shutterstock
foto: Gulsina/Shutterstock
.

11. VODOLIJA – ORHIDEJA

Najveći pustolovi zodijaka - nezavisni, iskreni i odani. Vodolija kroz život ide vođena svojom intuicijom, a duhovnost im je jako važna. Za njih se često kaže da su baš posebni, kao i njihov cvet rođenja, graciozna i unikatna orhideja.

foto: Old Man Stocker/Shutterstock
foto: Old Man Stocker/Shutterstock
.

12. RIBA – ALSTROMERIJA

Saosećajne sanjarke ribe uvek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce. Pripadnice ovog znaka eterične su i nežne, poput svog cveta rođenja, predivne alstromerije.

foto: KOVALOVA VIKTORIIA/Shutterstock
foto: KOVALOVA VIKTORIIA/Shutterstock
.