Crni Mesec u Devici: Šta je u stvari Lilit?

Lilit ili Crni Mesec je najviša tačka Meseca (apogej) ili najudaljenija tačka Meseca od Zemlje u Mesečevoj orbiti. Postoje dve pozicije crnog Meseca: Pozicija na kojoj je bila u vreme vašeg rođenja i gde se ona trenutno nalazi u odnosu na vaš znak.

Lilit je bila prva Adamova žena koja se zauzela u Rajskom vrtu za njega. Ona je zbog toga bila izbačena iz vrta. Lilit je znala svoju moć i vrednost i bila je jednaka Adamu.

Kakav uticaj će na nas imati crni Mesec u Devici?

Crni Mesec prelazi iz znaka Lava u znak Device. Sa Lilit u Devici ćemo želeti da se posvetimo prikupljanju informacija, činjenica i dokaza. To ćemo činiti u želji da se osećamo sigurnije pre nego što se uključimo u bilo kakve rasprave i razgovore uopšte. Tek kada imamo dovoljnu količinu informacija, moći ćemo da zauzmemo stav. Međutim, za razliku od crnog Meseca u lavu kada smo svi bili glasni povodom onoga što radimo, sada ćemo ukazivati na važne stvari u tišini.

Devica je znak koji vlada radnim okruženjem, pa ćemo se okružiti ljudima koji se zalažu za prava radnika, poboljšane uslove rada ceneći sebe i svoju vrednost. Zahvaljujući tome, postavljaćemo više ciljeve i boriti se za njih.

Ovaj znak je i vladar zdravlja. Upravo zbog toga ćemo se posvetiti zdravstvu i gorućim problemima. Međutim, Device su i vladari kućnih ljubimaca, pa ćemo voditi i više računa o životinjama.

Aspekti crnog Meseca u Devici

Najvažniji aspekti koje će stvarati tranzit Lilit su konjukcije. A najvažniju konekciju će ostvariti sa Venerom koja je planeta ljubavi i novca. Verovatno će se javljati problemi u ljubavnim odnosima, a raskidi će biti vrlo čest ishod. Moguće je da su se ovi događaji već i dogodili. Sa druge strane, nalazimo se na početku novog znaka, a to može značiti da smo spremni za novu vezu ili za novu fazu veze.

Pored toga, Crni Mesec u Devici će se suprotstaviti Saturnu u Ribama 11. oktobra. Pošto nas Saturn ograničava, imaćemo osećaj da su nam uskraćene neke opcija koje će nam biti potrebne da zauzmemo stav. Veoma je važno da budemo sigurni da sve radimo na pravi način i iz pravih razloga kako nas Saturn ne bi kaznio.

Crni Mesec će se suprotstaviti i Neptunu u Ribama 28. juna 2024. godine, neposredno pre izlaska iz znaka Device. Ovo je pozicija napunjene energije, koja je veoma jaka. Sa promenljivim znakovima Device i Ribe, možda će biti teško uhvatiti se u koštac sa nekim problemima. Ukoliko se budemo nalazili u situaciji na koju ne možemo da utičemo, ne preostaje nam ništa drugo nego da se prilagodimo. Crni Mesec u Devici je bio poslednji putu od novembra 2014. do avgusta 2015. godine. Osvrnite se na to vreme da biste imali predstavu kakav bi uticaj ona mogla imati na vas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.