Astro

Proleće 2020: Rakovi, Vage, Ovnovi i Jarčevi će se osećati kao da im pao teret s leđa...

U susret mnogima najdražem godišnjem dobu, donosimo analizu nebeskih uticaja – kakvo nas proleće očekuje?

19.03.2020. - 20:00h
Neki će procvetati
Neki će procvetatifoto: Depositphotos/ IgorVetushko

Proleće 2020. doneće tek jedno pomračenje na nebu (i to tek pri kraju proleća), što znači da će u nekom dubljem smislu biti stabilno ili će se događaji koji su se već pokrenuli, samo nastaviti očekivanom putanjom.

Najmarkantija promena na nebu dogodiće se na samom početku proleća, odnosno 22. marta 2020. kad će Saturn, nakon više od pune dve godine, napustiti znak svog sedišta (u kom je izuzetno snažan) – Jarca, te preći u znak Vodolije. Ovde će boraviti baš celo proleće, da bi se 3. jula opet retrogradno vratio u Jarca.

Proleće sa Saturnom u Vodoliji doneće sigurno olakšanje Jarcima i dugoočekivan predah od mnogih napora kroz koje su gradili dela koja će za njih imati posledice za decenije njihova života. Stoga će gotovo svi kardinalni znaci (Jarčevi, Rakovi, Ovnovi i Vage) osećati kao da im je neko maknuo teret s leđa i doživeće svo proleće kao otvarenje duše k novim prilikama, lakoći i boljem raspoloženju uopšteno. Za mnoge će to biti zaista pravo pravcato proleće.

Dodamo li tome da će Jupiter boraviti u Jarcu, za očekivati je da će Jarčevi tokom proleća zaista prodisati punim plućima, dok će ostali kardinalni znaci bez obzira na olakšanje, povremeno upadati u zamke nerealnih procena ili samohvale bez argumenata, pa neka i dalje proveravaju činjenice. Čak i onda kad im se sve čini daleko lakše nego do nedavno.

S druge strane, Vodolije će postati zatvorenije i počeće da se bave nekim ozbiljnim, turobnijim temama. Vrlo je verovatno da će im tokom proleća biti najavljene neke životne teme koje bi najradije izbegle, ali će kasnije njima morati da se pozabave, htele to ili ne. Zato je važno da odmah, u startu, sve shvate najozbiljnije i podjednako zrelo pristupe svemu što im život donese ili otvori, pa makar to bilo i neprijatno. Ostali fiksni znaci (Lavovi, Škorpije i Bikovi) počeće da se suočavaju s nekim preprekama na koje možda nisu bili spremni, ali moraće da im pristupe efikasno i sa strpljenjem.