Život

SP u basketu “1 na 1” u zatvoru Samasana

U jeku SP u košarci koje se održava u Španiji, na drugom kraju planete će u subotu 6. septembra biti održano još jedno svetsko košarkaško takmičenje - u basketu 1 na 1, i to u zatvoru! Srbiju će predstavljati Nebojša Bošković.
04.09.2014. - 11:52h

Basketaši iz 26 zemalja spremni su za borbu u zatvoru Samasana na Tajvanu, sve dok samo jedan ne ostane na terenu. Nebojša Bošković će nakon nastupa 2012. u poznatom zatvoru Alkatraz u San Francisku po drugi put predstavljati Srbiju na Red Bull King of the Rock svetskom finalu.

Nakon napetih kvalifikacija održanih u 26 zemalja širom sveta, ukupno 32 takmičara su zaslužila svoje mesto u borbi na petom po redu Red Bull King of the Rock svetskom finalu koje će biti održano na Samasana ostrvu 6. septembra. Ove godine novina je da će se deset finalistkinja iz devet zemalja po prvi put boriti za titulu Kraljice Stene.

Red Bull King of the Rock je najjači jedan na jedan turnir u košarci, koji je u 2014. godini održan u 101 gradu širom sveta na nekim od najprepoznatljivijih lokacija. Tokom kvalifikacija kroz turnir je prošlo 5.696 igrača, a do svetskog finala odigrano je čak 5.429 utakmica. Pošto se igra na osnovu eliminacija, ovde ne postoji mesto za greške i izgovore. Na svetskom finalu, igračima će se pridružiti zvanični šampion Taron „The Beast“ Vilijams, koji je postao Kralj 2013.

Predstavnik Srbije Nebojša Bošković će nakon 2012. godine po drugi put učestvovati na završnom turniru na koji odlazi veoma motivisan. „Na svetskom finalu 2012. godine, u utakmici protiv dvostrukog šampiona turnira Amerikanca Bejbi Šeka, povreda me je sprečila da pokažem svoj maksimum. Iz tog razloga na Tajvan odlazim veoma motivisan i spreman da predstavim našu zemlju u najboljem svetlu.“ izjavio je Bošković pred odlazak u zatvor Samasana. Njemu će se na putu za Tajvan pridružiti i Vojkan Krstić, momak iz publike koji je na kvalifikacionom turniru u Beogradu uspeo da poentira sa pola terena iz prvog i jedinog pokušaja i osvoji odlazak na svetsko finale.

Mlada NBA zvezda, Harison Barns iz Golden Stejt Voriorsa biće specijalan gost na ovogodišnjem dešavanju.