Život

Vežbanjem do boljeg raspoloženja

Različite ružne stvari mogu vam pokvariti raspoloženje. Fizička aktivnost, u principu, popravlja raspoloženje, a za pojedine probleme postoje i vrlo konkretni sportovi koji vam mogu pomoći da se oslobodite posledica po vaše raspoloženje koje su izazvali.
20.04.2014. - 10:17h

Recimo, dečko vas je strahovito iznervirao, toliko da osećate da biste mogli da ga prebijete. Poboljšanju vaših odnosa neće pomoći ako to zaista i učinite, ali će zato dobar trening kik-boksa učiniti čudo za vaše raspoloženje. Povećan vam je adrenalin, mišići su vam napeti – a kik-boks se sastoji od udaraca i brzih, naglih pokreta. To će vas naterati da se preznojite, oslobodiće vas tenzije i frustracije, plus će vaš organizam proizvesti veće količine endorfina, hormona koji izaziva osećaj zadovoljstva.

Nije problem taj što ste se posvađali s dečkom, već što vam je slomio srce? Tada možete biti u iskušenju da slušate tugaljivu muziku i da utamanite pola kilograma čokolade, ali bolje je da i jedno i drugo poklonite nekome i da odete na jednosatni kondicioni trening. To znači brzo izvođenje vežbi uz maksimum snage. Između vežbi se ne prave pauze i potrebna je potpuna koncentracija da bi se izvele, pa nećete imati kad da se osećate ucveljeno i lamentujete nad svojom tužnom sudbinom. Plus, dobićete i lepo oblikovano telo (naravno, ne posle samo jednog treninga), što će vam podići samopouzdanje i začas vam dovesti hiljadu puta boljeg dečka.

Osećate se neraspoloženo i sve emocije su vam intenzivne? Tada vam može pomoći joga – one vežbe joge koje su umerene i ne zahtevaju sposobnosti akrobate. Ovakve vežbe opuštaju telo i regulišu i produbljuju disanje, što donosi osećaj unutrašnjeg mira i omogućava da vam emocije budu uravnotežene.

Naravno, ako već imate svoj omiljeni sport i posle treninga ste vedri i puni pozitivne energije, samo napred, bavite se njime! Bitno je da uživate i oslobodite se lošeg raspoloženja.

Izvor: krstarica