Život

Četiri efikasna načina da ubedite roditelje da dobijete psa

Želite psa već nekoliko godina, a vaši roditelji nisu raspoloženi za saradnju. Evo kako možete da ih ubedite da jedan mali ljubimac zalaje i u vašoj kući.
16.03.2014. - 15:28h

Sigurno su vam poznate rečenice:

„Pas nije za stan, psi se linjaju, neces ga šetati, ko će čististi za njim?“

Ili rečenice poput:

“Kad budeš imala svoj stan imaćeš psa, pas nije igračka to je živo biće koje zahteva brigu i pažnju...“

Ipak, vi ne želite da odustanete ni po koju cenu od tog malog stvorenja za kojeg verujete da će vas usrećiti. Mi vam nudimo nekoliko oprobanih saveta kako to da ostvarite:

1. Dosadjujte roditeljima do besvesti
Ako do sada niste bili uporni evo prilike da počnete. Gnjavite ih za vreme doručka, ručka i večere, a može i za vreme užine. Pratite ih na svakom koraku do kupatila i nazad, kad idu da bacaju djubre, usisavaju ili brišu prašinu. Nemojte nikako propustiti sa ubeđivanjem ni tokom utakmice Lige šampiona i turskih serija.

2. Uverite ih da to nije vaš trenutni hir već da to istinski želite
Potrudite se da vide da vam je stvarno stalo da imate psa. Nahranite lutalice koji žive blizu vaše kuće, prošetajte komšijskog psa i dajte sve od sebe da vam ne pobegne. Okružite se stručnom literaturom i časopisima koji govore o psima i potrudite se da danima govorite o filmovima u kojima su psi glavni glumci. Nije loše ni da pozovete roditelje da gledaju film sa vama.

3. Pokažite da ste odgovorni i dorasli zadatku
Neka roditelji saznaju da volontirate u prihvatilištu za napuštene pse u kojima svakodnevno brinete u o njima, hranite ih, šetate i pružate neophodnu ljubav i pažnju. Takođe neka uvide da zovete azil kada naiđete na napušteno štene. Ovo je i idealna prilika da ga zapravo donesete kući.

4. Ubedite ih da je pas uslov vaše sreće
Igrajte na kartu emocija. Evo prilike da se oprobate i u glumi. Uzdišite, imajte tužan i zamišljen pogled, kroz šapat izgovarajte reč „pas“, pomenite vašu drugaricu koja je nedavno dobila psa i koja od tad neprestano ističe da joj se život promenio. Ako roditelji nikako ne popuštaju, ne popuštajte ni vi- ubedite ih da ćete biti najbolje dete na svetu.