Život

Kako je Majkl Džordan zaradio 90 miliona dolara za godinu dana?

Iako je NBA karijeru prekinuo pre više od jedne decenije, Majkl Džordan je prošle godine zaradio više para nego u bilo kojoj sezoni dok se aktivno bavio sportom!
05.03.2014. - 10:37h

Njegov ugovor sa Najkom doneo je ovoj kompaniji neverovatnih 2,25 milijardi dolara od kojih je Džordan zaradio 75 miliona. Zajedno sa ostalim prihodima iz prošle godine, on je bogatiji za 90 miliona dolara.

Njegova linija patika nastavlja da se prodaje kao da je 1991. godina. Neverovatan je podatak, da je prošle nedelje, samo  prvog dana rasprodaje, prodaja patika Air Jordan 10 "Powder Blue" donela čak 35 miliona dolara. U poređenju sa ovom cifrom, 40 miliona koliko je donela prodaja Adidas patika koje nose ime Derika Rouza zvezde Čikago Bulsa za celu prošlu godinu, skoro pa da deluju nebitno.

Pored toga što bi za koju godinu mogao postati milijarder, Džordan je već duži niz godina sportska ikona koja ostaje relevantna i danas, baš kao što je to bio i na vrhuncu svoje karijere. Sportska TV kuća ESPN ga je proglasila najpopularnijim sportistom za 2013, dok je njegovo ime prošle godine spomenuto u 50 pesama popularne muzike.

Izvor: bizlife