Život

Kako da naučite sve te dosadne lekcije brzo, uspešno i bez prenemaganja?

Ako poput mene čekate da vam se nagomilaju lekcije i u minut do učite sve, vaš mozak to normalno odbija da prihvati u 99% slučajeva. Naravno posle toliko godina provedenih u takvim uslovima učenja, našla sam način koji ću podeliti sa vama.
09.01.2014. - 15:53h

Jednostavno je i radi se u par koraka:

  1. Uzmite lekciju iz bilo kog predmeta i pročitajte je od početka do kraja.
  2. Potom  lekciju  koju pročitate podelite na pasuse.
  3. Za svaki pasus napišite ukratko o čemu se u njoj radi na parčetu papira koje ste prethodno odvojili.
  4. Kada tako celu lekciju ispišete pročitajte to što ste napisali par puta, i shvatićete da ste je naučili taman kako treba.
  5. Za one koji vole da imaju čistu peticu i sve znaju predlažem vam da još jednom pročitate nove beleške i još jednom iz knjige.

Za ovaj metod učenja bi vam trebalo od prilike 30 minuta po lekciji ali da bi bila efikasna prepručujem da se maksimalno skoncentrišete što znači:

  • Ugasite kompjuter i izadjite iz sobe gde se on nalazi!
  • Taman možete da iskoristite priliku da ugasite zvono na telefonu i vibracije i stavite ga na punjenje isto u neku sasvim devetu sobu.
  • Istina je da bez muzike nema života ali sa njom nema ni učenja.

Ovo su jednostavne stvari koje morate uraditi radi bolje atmosfere učenja, svi mi to mrzimo ali ćemo se jednog dana setiti da nam je bila potrebna ta jedna petica, a mi smo bili previše zauzeti kompjuterom, dopisivanjem i drugim stvarima. Odvojite tih 30 minuta i naučite jednu lekciju. Posle nje bi bilo pogodno još jednu jer ako stanete posle jedne teško će vam pasti posle odmora da nastavite!