Na Savi kod Šapca vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje, navodi se u hidrološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"Na području Kosova i Metohije, kao i na jugozapadu Srbije danas se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a više padavina biće posle podne i uveče. U planinskim predelima mešovite padavine - kiša i sneg", navodi RHMZ.

U saopštenju RHMZ navodi se da će nivoi vodostaja večeras i sutra biti u porastu i na drugim rekama.

"Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23. i 24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama večeras će vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod Kusića vodostaj će biti u porastu tokom 23/24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava", navodi se u upozorenju RHMZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.