Upozorenje za Beograđane, očekuje se najezda: Teško ćemo se izboriti s njima...

Iz Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća izjavili su da se ove godine očekuje veći broj komaraca i da će biti teško izboriti se sa njima.

Izvor: beograduživo.rs  |  
Ilustracija; Foto: Predrag Mladenovic/Shutterstock​
Ilustracija; Foto: Predrag Mladenovic/Shutterstock​
.

Ovome je pre svega doprinela topla zima, ali i trenutni vremenski uslovi gde zbog učestalih kiša ne može da se obavlja suzbijanje komaraca, a sa skokom temperature očekuje se velika brojnost ovih insekata, navodi Beograd uživo.

Najavljuje se da će zato akcije suzbijanja biti svakodnevne i intenzivne, kad god se stvore uslovi za njih. Podseća se da je preparat koji se koristi za tretman sa zemlje registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad.

U ponedeljak, 22. maja, planirano je sprovođenje akcije suzbijanja komaraca na sledećim lokacijama:

potez od Makiša ka Umci, nasip od Crvenke ka Dunavcu, nasip od Dunavca ka Jabučkom ritu, Dunavac, Preliv, Vrbovski, Besni Fok, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, Umka, Ada Huja, Višnjica, Višnjička banja, Stara Karaburma, Gornji i Donji Kalemegdan, Dorćol, Novo groblje i Ulica Svetog Nikole, Zvezdarska šuma, Šumice, Hajd park, Banjička šuma, blokovi 12, 18, 19, 19a, 44, 45, 61, 62, 63, 64, 70, 70a, 71, 72, Belvil, Savski nasip, Ušće, Sajmište, Mirijevo, Ćalije, Ostružnica, Retenzija, Lion, SC „Olimp” do Ulice Mite Ružića.