U Srbiji upaljen crveni meteoalarm

U Srbiji je jutros osvanuo dan sa umerenim i jakim mrazom, temperatura od -12 do -6 stepeni, ponegde i oko -15.

Foto: Viktors Trizna / Shutterstock
Foto: Viktors Trizna / Shutterstock
.

Dnevna temperatura u većini mesta biće od -4 do 0 stepeni. Jedino će u Timočkoj Krajini biiti toplije, saopštio je RHMZ.

U sredu na severu, a od četvrtka i u ostalim predelima slabljenje jutarnjih mrazeva i postepen porast dnevnih temperatura.

Danas u većini predela ledeni dan. Ujutro umeren i jak mraz. Tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno, posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje, krajem dana i tokom noći mestimicno sa slabim snegom.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od -12 do -6, lokalno oko -15, najvisa u vecini mesta od -4 do do nula stepeni, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena.

I u Beogradu se danas očekuje ledeni dan, ujutro umeren i jak mraz. Tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -8, najviša od -3 do 0. Uveče naoblačenje, krajem dana i tokom noći provejavanje slabog snega.

RHMZ je na svom sajtu obeležio Banat, Jugoiistočnu Srbiju, Jugozapadnu i KiM crvenim meteoalarmom, dok je ostatak zemlje u narandžastom.

U narednih sedam dana umereno do potpuno oblačno i postepeno toplije. Tokom većine dana slab sneg se očekuje ponegde u brdsko-planinskim predelima. U sredu u svim krajevima, a u petak u nižim predelima ponegde i sa kišom i susnežicom. Krajem perioda zahlađenje sa snegom i većom količinom padavina.

Izvor: Tanjug