Svi detalji BESPOVRATNE POMOĆI majkama za učešće u kupovini PRVE NEKRETNINE: "Maksimalni iznos koje majka može dobiti 20.000 evra" (VIDEO)

Pored novčane pomoći za rođenje deteta, majkama stiže još jedna. Imaju pravo na bespovratnu pomoć od države za učešće za kupovinu prvog stana. Kako se prijavljuje, koliki je maksimalni iznos učešća koje majka može da dobije, da li se razlikuju iznosi za kupovinu stana i za izgradnju kuće u određenim područjima, koje uslove treba da ispuni majka da bi njena prijava bila prihvaćena i da bi dobila nepovratnu pomoć od države, kako izgleda procedura, kome se prijavljuje i da li dete mora da bude određenog uzrasta?

Izvor: Prva  |  
.

Na sva ova pitanja potražili smo odgovore od Bojane Milić iz Ministarstva za brigu o porodici.

- Totalna subvencija majkama za kupovinu prve nepokretnosti je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera države. Novčana sredstva koje se obezbeđuju u skladu sa zakonom za svaku budžetsku godinu su bespovratna i država pruža podršku majkama prilikom kupovine prve nepokretnosti da svojoj porodici i svojoj deci obezbedi dom, kaže Milić i ističe da je maksimalni iznos koji majka može dobiti 20.000 evra.

Sve detalje u vezi sa ovom temom pogledajte u video-prilogu: