Sve što treba da znate pre nego što ove sezone odete na planinu - da li je i skijanje POSKUPELO i imamo li pravo na popuste?

Zima još uvek nije zvanično počela, ali "zabelelo" se jutros u većem delu naše zemlje. Samim tim, počinju lagane pripreme za skijašku sezonu, po raznim turističkim centrima širom Srbije. Da li je sve spremno i da li je i ovde došlo do promena u cenama? Na ova i slična pitanja ovoga "Jutra" odgovarao je direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Kakva je situacija sada trenutno u svetu i kod nas, mi smo se odlučili da ove godine ne menjamo cene. Na radost svih skijaša, neće imati dodatni trošak za kupovinu ski-pasa. U toku je njihova pretprodaja preko veb šopa, gde dajemo dodatnih 15 odsto popusta na ski-pas i to važi do 30. novembra. Zatim, od 1. do 4. decembra važiće popust od 10 odsto. Tokom cele ski sezone, skijaši će imati pravo na pet odsto popusta. I kada imate u vidu da je cena ostala nepromenjena, i da dajemo još i dodatne popuste, mislim da je svima sasvim pristupačno da idu na skijanje", zaključuje direktor Ćika.

Kakvo je interesovanje turista u tri velika domaća ski-centra u Srbiji: Kopaonik, Zlatibor i Stara Planina, pričao nam je direktor Skijališta Srbije u nastavku: