Srušio se nadvožnjak u Italiji, 22 mrtvih: Pogledajte trenutak kada nadvožnjak puca (FOTO, VIDEO)

U blizini Đenove, grada na severu Italije, urušio se nadvožnjak koji čini deo auto-puta, a zvaničnici tvrde da je 22 mrtvih.

.

Upozoravaju da je “moguća tragedija ogromnih razmera”.

.

Kako Rojters prenosi, ministar saobraćaja Danilo Tonineli je upozorio da je ovo verovatno "ogromna tragedija". Italijanska novinska agencija Adnkronos je izvestila da je šef lokalne zdravstvene ustaniove kazao da ima "na desetine mrtvih", prenosi Rojters.

Lokalna vatrogasna brigada saopštila da će verovatno biti žrtava nakon što se, zbog oluje, urušio nadvožnjak oko 11:30.

.

.

MUP Italije je saopštio da se broj žrtava povećao na 22. Petoro teško povređeno koji se trenutno hospitalizovani ali u lošem stanju.

Prema prvim informacijama, među žrtvama je jedno dete.

Nekoliko smrskanih vozila je pod ruševinama sa mrtvim ljudima unutra, a dve osobe su izvučene žive, saopštile su spasilačke službe.

Jedan od svedoka je za italijanski Skaj njuz kazao da je video "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu".

Agencija AP javlja da je tokom urušavanja nadvožnjaka na toj deonici puta bilo desetak vozila. Italijanska agencija Ansa javlja da zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja, preneo je prethodno AP.

Mediji su objavili fotografije na kojima se vidi da veliki deo puta nedostaje. Rojters navodi da je nadvožnjak izgrađen 60-ih godina prošloig veka, a rekonstruisan 2016.

Izvor: b92.net