RHMZ prognoza: Kada se očekuje formiranja snežnog pokrivača i u nižim predelima

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, malo hladnije i u većini mesta suvo.

Foto: Velimir Zeland/Shutterstock
Foto: Velimir Zeland/Shutterstock
.

Ujutro i pre podne na jugu i jugoistoku u nižim predelima mestimično će biti slabe mešovite padavine (kisa i sneg), a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje i manje povećanje snežnog pokrivača.

Duvaće umeren i jak, severni i severozapadni vetar, od sredine dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -2 do 4 , najviša dnevna temperatura od 3 do 7 stepeni. U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno, malo hladnije i suvo. Jutarnja temperatura biće od -1 do 1 stepen, najviša dnevna oko 6 stepeni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 7. decembra, u sredu će biti toplije i u većem delu suvo sa dužim sunčanim intervalima, samo na severu i istoku ujutro i pre podne uz više oblačnosti ponegde slaba kiša.

U četvrtak novo naoblačenje sa kišom sa severa, zapada i jugozapada do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Od petka oblačno, hladnije, u nižim predelima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim sa snegom, uz dalje povećanje visine snega. U nedelju i početkom naredne sedmice sneg se očekuje i u nižim predelima, kada će doći i do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

Izvor: Tanjug