RHMZ izdao rano jutros dva nova upozorenja

Meteorološko i hidrološko upozorenje stižu od RHMZ.

Ilustracija, foto: Andrey Solovev/Shutterstock
Ilustracija, foto: Andrey Solovev/Shutterstock
.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, do utorka će se zadržati nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, plјuskova i grmlјavine, a lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Takođe, upozorava se i na to da su na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom 19. i 20. jula mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

MOŽDA VAS ZANIMA

AMSS: Oprez u vožnji zbog nestabilnog vremena

Na današnji dan, 19. jul

Na današnji dan, 18. jul

Novine: "Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu"; "Mitovi i zablude o vakcini"

Zbog toga je na snazi narandžasti meteo alarm, osim u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji, gde je upaljen crveni meteo alarm.

Prognoza

U Srbiji danas umereno do potpuno oblacno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sredinom dana, posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i pojačanim vetrom u zoni pljuska.

Vetar slab i umeren, severni i severoistocni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 17 do 22 C, najviša dnevna od 25 do 29 C, na istoku malo toplije, do 32 C, saopštio je Republički hidrometeorolški zavod.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a od sredine dana i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni.

Najniža temperatura oko 20 C, najviša dnevna oko 27 C. Izgledi vremena za sedam dana, do 26. jula: U utorak promenljivo oblačno mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se očekuje i veća količina padavina.

Pre podne na severu, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Izvor: b92.net