Rešava se problem najgoreg gradskog autobusa u Beogradu: Linija pojačana sa dva nova vozila

Dva autobusa na komprimovani gas, koja je Grad u velikom paketu koji je podrazumevao 100 vozila turskog proizvođača BMC kupio 2022. godine stigla su u pomoć privatnom prevozniku na liniji 511, koja se trenutno smatra najgorom u gradu.

Izvor: Novosti/Š. Marović  |  
Ilustracija Foto: AstroStar/Shutterstock
Ilustracija Foto: AstroStar/Shutterstock
.

Ipak, to neće biti dovoljno ukoliko se hitno ne pronađe rešenje za potez od Beograda na vodi do Sremčice, odnosno obnovi vozni park ili raskine ugovor sa privatnikom, prenose Novosti.

Podsetimo, prethodnih meseci na ovim vozilima dešavali su se brojni pehovi, a nekoliko autobusa zahvatio je i požar. Na svu sreću, povređenih nije bilo, ali su se incidenti stalno ponavljali. Zbog toga je Grad priskočio u pomoć i ubacio dva zglobna autobusa na gas, ali to svakako nije trajno rešenje. Oni na prednjoj strani imaju jasno istaknut grb Grada, a na papiru je ispisano o kojoj je liniji reč.

Grad pokušava da reši problem sa privatnikom čiji se autobusi gotovo svakodnevno kvare, a ukoliko se usluga ubrzo ne popravi, spremni su i da ga uklone iz konzorcijuma "Avala bus 500". Poslednji peh dogodio se pre samo nekoliko dana, kada se vozilo pokvarilo nasred puta, a građani su morali da sačekaju drugo, pošto linija 511 jedina saobraća za ovaj deo grada.

Prevoz putnika na "potezu 500" 2017. godine GSP je prepustio konzorcijumu firmi "Avala bus 500", koju čine C & LC, "Beobus siti", "Dumeko", "Transprodukt", "Banbus", "Lekon", "Presto", "Saga trans", "Barbados", "Trans-jug", "MT turs" i ASP "Strela-Obrenovac". Oni su preuzeli 13 linija, a ugovor koji je potpisan na deset godina vredan je 94 miliona evra i ističe 31. decembra 2027. godine.