Premijerka o KOVID-PROPUSNICAMA, pa otkrila ko će sve biti KAŽNJEN ako nema kovid redara

Relja odgovorio na priče O PREVARI! Sve objasnio na svom Instagramu: Istina je da imam novu devojku! Oglasila se i Nikolija.

Ana Brnabić, foto: Prva tv
Ana Brnabić, foto: Prva tv
.

Premijerka je naglasila da je Srbija na vreme nabavila dovoljne količine vakcina i da je to sve što je država mogla da uradi, a da je sada odgovornost na pojedincima.

"Možemo i moram da pričamo o tome. Kao što smo videli poslednjih dana, pričamo o tome da je bezbedno vakcinisati trudnice, bezbedno je da se vakcinišete ako planirate potomstvo", rekla je Brnabić.

"Čak i ako su mladi, a nisu vakcinisani i ako ne veruju da će završtiti na respiratoru, neka urade to zbog drugih ljudi u okruženju. Ne znam šta je gore što smo izgubili tako mlad život ili to što smo tako lako mogli da ga sačuvamo", rekla je ona.

Podsetila je da su na snazi mere nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde je nemoguće ostvariti distancu i da bi epidemiološka situacija bila povoljnija da se one poštuju.

Na pitanje da li se kažnjavaju i tržni centri u kojima se ne nose maske, rekla je da ni oni nisu zaštićeni:

"Da, zato što i oni moraju da imaju kovid-redare", rekla je i dodala:

"Mislim da smo stvarno dobro to izmerili i odlučili da u ovom trenutku ne uvodimo kovid propusnice. Tokom čitave ove borbe protiv pandemije, mi smo videli političke manipulacije i zloupotrebe svake vrste", rekla je.

"Kad imate mere, što imate mere, kada nemate mere, što ih nemate... Mi analiziramo situaciju i mi se trudimo da zaštitimo naše građane. Sve zemlje imaju problem u tome što ne možete zbog zaštite podataka o ličnosti, i zato što je mogućnost zloupotrebe velika. One su najvažnije kako bi se vakcinisali mladi, u trenutku kada se pojavi prva vest kada se pojavi prva vest da je neko uspeo da falifikuje kovid propusnice, svi mladi bi to pokušali i to bi postalo popularno. To bi bilo potpuno suprotno, Krenuli smo težim, ali boljim putem", rekla je.

.

Izvor: B92