Novak Đoković OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS: Neprikosnoveni kralj tenisa pokorio Torino i stigao Federera

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kaspera Ruda sa 2-0 u setovima i osvojio Završni turnir u Torinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Đoković je od Ruda bio bolji posle oko sat i po vremena tenisa, po setovima – 7:5, 6:3 – i sa 35 godina postao najstariji šampion Završnog turnira ikada.

Time je osvojio šesti Završni turnir u karijeri, prvi posle sedam godina, i izjednačio se sa Rodžerom Federerom po broju titula na ovom takmičenju.

Đoković je od Ruda bio bolji posle oko sat i po vremena tenisa, po setovima – 7:5, 6:3 – i sa 35 godina postao najstariji šampion Završnog turnira ikada.

Novaku je ovo peta titula u 2022. godini i istu će završiti na petom mestu ATP rang liste, ali definitivno kao najbolji teniser na planeti.

Osvajanjem Torina oborio je i rekord po osvojenom nagradnom fondu na jednom turniru u istoriji tenisa, pošto će primiti ček na 4.740.300 dolara.

Novak je dobro počeo meč i odmah je Rudu stavio do znanja da ne želi da gubi vreme, ali nije bio dovoljno skoncentrisan u ključnim trenucima.

U drugom gemu protraćio je 15:40 lošom igrom, a onda se izvukao od 0:30 u narednom gemu.

Sredinom prvog seta viđene su nemile scene i moglo se jasno zaključiti da srpski teniser nije ni blizu 100 odsto fizičke spreme, ali mu to nije preterano uticalo na igru.

Narednu šansu Srbin je imao na 4:3 kada je ponovo riternirao užasno kod brejk lopte, pa je mirno bilo sve do 6:5. A, onda...

Prvo bomba iz forhenda za 30:30, onda milimetarski precizan čelendž kojim se Novak spasao i osvojio naredni poen, da bi zatim sačekao Rudovu grešku za kraj prvog seta.

Drugi set počeo je slično kako je tekao prvi. Đoković je savršeno servirao, a Rud je oscilirao.

Prve šanse ukazale su se već u četvrtom gemu seta kada je Novak na riternu osvojio četiri poena u nizu i zadao protivniku ključni udarac – i rezultatski i što se ticalo samopouzdanja.

Rud nije preterano pao i definitivno se nije predao, a imao je i veliku šansu u poslednjem gemu na 30:30, kada je Novak nekako osvojio poen posle 36 udaraca.

Usledio je bombastičan servis i Novak je popravio skor sa Rudom na 4-0.

Na kraju, Đoković je izgubio svega 11 poena u 11 servis gemova.

Izvor: B92