Novak Đoković objasnio sporne detalje o PCR testu

Prvi teniser sveta Novak Đoković oglasio se u noći između utorka i srede po našem vremenu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Srpski as je hteo da pojasni ceo splet događaja u decembru, od kada je dobio pozitivan test na koronavirus i kako bi stavio tačku na spekulacije.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Hoću da se obratim zbog dezinformacija oko mojih aktivnosti i pojavljivanja na događajima u decembru, koji su prethodili mom pozitivnom PCR rezultatu na kovid testiranju. Ove dezinformacije moraju da budu ispravljene, posebno u interesu šire zainteresovanosti zajednice oko mog boravka u Australiji i da bih govorio o stvarima koje su do sada bile vrlo štetne i zabrinjavajuće po moju porodicu"

"Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na koronavirus. Mada nisam imao simptome, 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci. Pre odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja"

"Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema 'Ekipu'. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želeo da izneverim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu", zaključio je Novak.

.

Izvor: B92.net